Hur ta hand om inomhus paraply växter

Hur ta hand om inomhus paraply växter


Paraply växt eller Schefflera (Brassaia actinophylla) är en tropisk Australian växt populär som en krukväxt även om det kan bli upp till 30 m (100 fot) höga. Det är populärt på grund av dess attraktiva, uppdelade blad med upp till 16 slokande broschyrer. Bladverket är glänsande och ofta brokiga och bladen kan vara upp till 25 cm (10 tum) tvärs över. Paraply anläggningen kommer att få högre varje gång den repotted in i en större behållare.

Instruktioner

1 Placera paraply anläggning i en ljus plats med några direkt solljus varje dag. En söder eller väster mot fönster är perfekt. Paraply växter växer bäst vid temperaturer av mellan 18,3 och 32,2 grader C (64 och 90 grader F).

2 Vatten ditt paraply anläggning genom att blötlägga marken ordentligt och låta allt överflödigt. Minska vattning under vintermånaderna men aldrig låta ditt paraply blad att vissna på grund av brist på vatten.

3 Gödsla ditt paraply växt varje månad under de varmare månaderna av året med hjälp av en flytande krukväxt gödselmedel. Inte gödsla under vintern.

4 Kontrollera ditt paraply anläggning regelbundet för tecken på mjölig buggar eller skala insektsangrepp. Behandla mealy buggar, som är vit med en fluffig utseende, genom att badda dem med en pensel doppad i tvättsprit. Behandla skala insekter med en insektsbekämpning tvål spray. Upprepa behandlingen tills de sista tecken på angrepp har försvunnit.

5 Sprid ditt paraply växt från sticklingar tas när som helst under året. Ta en skär från spetsen på ett skaft, tillräckligt länge för att innefatta två uppsättningar av fullt utvecklade blad. Doppa snittytan i hormon böka pulver och anläggningen i fuktig kompost. Placera styckning i en ljus, fuktig plats med massor av luftrörelser. Paraply växter kan också förökas från färsk frö.