Olika typer av bilolyckor

Olika typer av bilolyckor

Olika typer av bilolyckor

Bilolyckor är oftast traumatiskt för alla inblandade, men försäkringsbolagen kommer att vilja veta detaljer för att säkerställa korrekt resurser görs. För att avgöra vilken typ av olycka där du var inblandad, ta del av där skadan är på ditt fordon och försöker komma ihåg några detaljer möjligt. Att veta vilken typ av bilolycka kommer bättre tjäna ditt minne och försäkringskravet själv.

bakre Impact

En bakre stöt bilolycka kan vara allt från en ljus "fender-bender" till en komplett totalt båda fordonen. Dessa olyckor kan hända när en bil träffar bilen framför den bakifrån. Vanligtvis är det så att den första bilen bromsar inte i tid för att undvika att slå den andra bilen. Försäkringar brukar alltid sätta skulden på bilen som bakre ändar en annan bil för faktorer körsträcka och bryta tid. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, 29,6 procent av krascher i USA är bak genomslagskraft kraschar.

Side Impact

En sidokollision innehåller någon olycka där en bil träffar sidan av en annan, antingen genom sammanslagning till en annan fordonets körfält, "t-boning" fordonet genom att köra en stop-tecken eller bara sladd ur kontroll och slå sidan av en bil på en vinkel. En sidokollision kan också innebära en bil slår en brand brandpost på sidan. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, 28,9 procent av krascher i USA är sidokollisioner.

Frontalkrock

En frontalkollision är när ett fordons front träffar ett annat fordon framför eller ett stationärt föremål. Detta är inte bara vanligt i bilar, men också tåg på en en-track lane. Med bilar, händer detta när ett fordon går in i en bana på motsatt sida av gatan. Detta är vanligast på natten när föraren somnar, men händer som helst på grund av störningar eller rattfylleri. Detta kan också inträffa när en bil in i en motorväg, uppfart eller enkelriktad gata från fel håll. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, 2 procent av krascher i USA är frontalkollisioner.

Rulla över

En rollover olycka när en bil vänder över på antingen sidan eller taket av bilen. Detta kan ske som en följd av en frontalkollision, sidokollision eller bakre stöt olycka, men den främsta orsaken vänder kraftigt medan fortkörning. Höga fordon, som stadsjeepar eller lastbilar, är mer benägna att välta än mindre bilar, enligt Safercar.gov. På grund av detta skäl har många fyrhjulsdrivna fordon lägga mer säkerhetsåtgärder i praktiken, såsom minskad kapacitet ratten. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, 2,3 procent av krascher i USA är överrullningar.

Avrinning

En avrinning kollision är när en bil kör av vägen och oftast bara innebär en bil. Detta händer ofta när föraren inte är uppmärksam eller när skruvat är involverad i syfte att undvika att slå ett annat fordon eller djur på vägen. Även om en avrinning kollision omfattar körning av en klippa, mestadels handlar det kör in i träd och andra föremål typiskt på den sida av vägen. Guard räcke är ett sätt staden och statliga myndigheter har försökt att förhindra dödsfall i avrinning olyckor. Enligt National Highway Traffic Safety Administration, 16,1 procent av krascher i USA är avrinning.