Hur att dekorera en gammal trä ram fönster

Hur att dekorera en gammal trä ram fönster


Få andra material erbjuder värme och naturlig nåd trä inramade fönster. Ja, metall-inramad windows --- särskilt de med tvärstyckena fångade mellan glas --- slitage bättre och är lättare att rengöra och underhålla, men även de dyraste har en kall blick på dem. Trä fönsterkarmar också lägga äkthet till en äldre hem på ett sätt faux material och reproduktioner bara kan inte. Det är inte svårt att dekorera träfönster. I själva verket, i de flesta fall är mindre mer.

Instruktioner

1 återställa den naturliga skönheten i din trä inramade fönster genom stripp bort alla gamla fläcken eller måla med en kemisk strippa och mjuka butiks dukar. När träet skalas, sand ner med medel- och sedan fint sandpapper och måla eller bets som du önskar.

2 Match träpersienner till din trä inramade fönster. Håll stavarna smala så att de inte krockar med de smalare band av trä mellan glasrutorna. Matcha färgen på mörkarna till trä fönsterkarmen, om du kan. Det är mindre distraherande för ögat när mörkarna är inte hela vägen upp eller ner.

3 Installera plantage fönsterluckor i en större eller dubbla fönster. Matcha färgen på luckorna till träram. Detta ger avskildhet och skugga utan att trassel eller tar upp plats på väggen.

4 Top fönstret med en enkel, färgstark Valance eller taklist för att definiera din trä inramade fönster utan överväldigande det. Inte få alltför fint; träinramade fönster behöver inte mycket dressing upp. Om du går för långt med en fransig, mönstrad taklist eller alltför många lager av draperad kappa, kommer ditt fönster att se ut som en rädd barn i en viktoriansk hatt.

5 Rama ditt fönster med vanliga gardiner och lägg prydnadsföremål till tröskeln. De flesta gamla trä inramade fönster har en mycket djupare fönster än moderna fönster har. Små, friska växter i färgglada krukor och färgade glasföremål ser vacker i en nymålad eller målat trä inramade fönster.