Hur man identifierar en hamster som har fött barn

Hur man identifierar en hamster som har fött barn


Pet hamstrar är oftast syriska, kinesiska, dvärg eller Roborovski raser. Alla dessa hamstrar har mycket korta fortplantningscykler och blir gravid lätt. Kvinnliga hamstrar har ett kortare avstånd mellan sina bottnar och deras könsorgan och har också bröstvårtor där män inte. När du har fastställt din hamster om hona kan det vara svårt att avgöra om hon någonsin har fött barn genom att titta på hennes underliv. Det finns några tecken som kan peka dig i rätt riktning.

Instruktioner

1 Leta efter ett bo i buren tillverkad av flis och vävnad. Om du hittar ett bo och det är fullt av små, rosa barn, har hon fött. Hamsterns ser inte gravid förrän strax innan de föder, så många människor har blivit överraskade med ett bo fullt av barn i sin bur.

2 Kontrollera häckande aktivitet i din hamster. Om hon blir fett snabbt i magen och hamstring mat och kapsla material, kommer hon förmodligen föda inom en vecka. Hon kommer också att bli mer aggressiva och tillbringar mycket tid att äta. Hamstrar går till värme var fyra dagar och är fertila omedelbart efter förlossningen (dräktigheten varar ca 15 dagar), så att de kan para sig ofta.

3 Räkna ut ålder din hamster genom att ta henne till veterinären om du inte redan vet. Tecken på åldrande inkluderar aggression mot andra hamstrar, håravfall, grått hår, fet päls, andningssvårigheter och viktminskning. Om hon är äldre än 12 till 14 månader, är hon förmodligen steril och inte kunna föda. Om hon någonsin har varit i en bur med en manlig, det finns en god chans att hon har haft barn. Kvinnliga hamstrar kan reproducera med 6 veckors ålder.