Hur man drar realistiska människor i blyerts

Hur man drar realistiska människor i blyerts


Vid någon punkt i varje blivande artist framsteg kommer lusten att lära sig att dra mänsklig gestalt realistiskt. Människor är i sig intressanta ämnen, och kommandot betraktarens uppmärksamhet. Det är inte för inte som konstälskare fortfarande förtrollad av Mona Lisa och hennes gåtfulla leende. Människor interagerar med varandra varje dag. Din uppmärksamhet kan fångas av ett ansikte i mängden, en intressant främling över en trafikerad gata, och du kanske undrar vad de är som, vad de tycker, vad deras berättelser är. Människor är en kuriositet, en gåta, och det är bara naturligt för en konstnär att vilja förmågan att göra dem korrekt läggas till sin repertoar. Detta är inte en lätt skicklighet för att uppnå och kräver en hel del övning.

Instruktioner

1 Samla dina konstnärsmaterial och referensmaterial. En vanlig # 2 penna är bra för lätt skissa, men för en slutlig ritning du bör ha flera pennor av olika bly mjukhet (HB, 2B, 4B, 6B) är HB ett hårdare bly, och de får mjukare eftersom antalet går upp . Ju hårdare leder du kommer att använda för att skissa och beskriver och mjukare leder fungerar bra för skuggning. En knådas suddgummi är ett suddgummi med en styv kittliknande konsistens. Det är användbart eftersom det kan formas som lera i en liten punkt för radering av små områden. En blandning stubbe är en styv pinne av papper kände används för att blanda delar av en ritning tillsammans. Dessa, tillsammans med en skissblock, kan köpas på en konst och hantverk butik som Hobby Lobby eller Michaels. Som referens för din ritning kan du använda en levande modell, fotografier, tidningar eller Internet.

2 Rita en grov, mycket ljus gest ritning av modellen med hårdaste bly. En gest Ritningen är bara en allmän klottra som blockerar ut formen och utgör av modellen på ritningen. Det bidrar till att få den allmänna storlek och proportioner rätt. Du kommer att dra över den senare och radera onödiga delar, vilket är varför du drar lätt med den svåraste bly.

3 Rita en grundläggande beskrivning av figuren med enkla linjer och former, återigen dra lätt. Oroa dig inte för mycket om att få det exakt rätt på denna punkt, och inte oroa sig för detaljer. Det kommer senare.

4 Rita ljusreferenslinjer för funktionerna i ansiktet. Starta med en rad som tudelar det ansikte som löper från toppen av huvudet till hakan. Rita linjer över denna en som är i nivå med ögon, näsa och mun. Detta kommer att hjälpa dig position och orientera funktioner i ansiktet.

5 Rita ljus konturerna av ögon och mun, och ett förslag på en näsa. Kontrollera med din källa för att säkerställa att dessa är rätt placerade.

6 Förfina kontur med en något mjukare bly. Dra en mer exakt kontur av figuren, och förbättra detaljerna. Om du stannar vid en linje ritning, mörkare slutliga kontur och radera skiss linjer om du vill. Annars lämnar det ljus, så skuggningen kommer att definiera formen i stället för linjerna.

7 Shade ritningen. Börja med de lättaste värdena i hårdare bly, gradvis lägga mörkare skuggning med mjukare bly. Det kan vara bra att rita en skiss över de olika områdena skuggning snarare än skuggning i Freehand. Använd blandnings stubbe att blanda gränserna för dessa skuggade områden ihop till en smidig övergång mellan de två värdena, om det betecknar en skugga med en hård kant.

8 Shade håret genom att dra penndrag i riktning mot hårväxten, återigen börjar med ljusa nyanser och flyttar till mörkt. Använd blandnings stubbe att blanda skuggning smidigt. Om du behöver för att lätta den eller lägga till en höjdpunkt, forma knådas suddgummi i en punkt och lätt radera i riktning mot hårväxten.

9 städa upp ritningen, radera några skiss märken som fortfarande är synliga. Kontrollera om det finns små detaljer som du kan ha förbisett, eller några små misstag som du har gjort. Gör inte avskräckt om du har gjort några, eller om ritningen ser inte helt rätt. Det tar en hel del övning.