Hur man sätter in en rektal suppositorium

Hur man sätter in en rektal suppositorium


För miljontals människor, medicinska problem, såsom en påverkat kolon kräver införande av en rektal stolpiller. Även om inte svårt, tillhandahåller denna process ett visst obehag. De flesta läkare rekommenderar en smord glycerin stolpiller för att underlätta införandet. Hela processen tar ungefär 20 till 25 minuter från förberedelse till slutförandet av avföring.

Instruktioner

1 Tvätta händerna noggrant i varmt vatten och diskmedel. Om du vill bära ett par handskar, sätta dem på omedelbart efter att tvätta händerna. Se till att du använder en ren par handskar.

2 Öppna paketet med glycerin stolpiller. Håll stolpillret i paketet tills du är redo att använda den.

3 Placera dig bekvämt antingen sittande eller liggande på höger sida. Se till att du lätt kan nå ändtarmen.

4 Ta suppositorium ur förpackningen och håll den mellan tummen och långfingret, med den avsmalnande änden vänd bort från handflatan. Spetsen på pekfingret bör vila på den platta änden av stolpiller.

5 Placera den avsmalnande änden av stolpiller på ändtarmen. Tryck försiktigt suppositorium med pekfingret i den rektala öppning. Fortsätt att trycka tills pekfingret rensar ringmuskel, sedan bort pekfingret, lämnar stolpiller i. Om du inte sätter det tillräckligt långt, suppositoriet glider tillbaka ut.

6 Spänn slutmuskel att hålla stolpiller på plats. Sitta eller ligga stilla under ca 15 minuter så att stolpiller för att arbeta.

7 Tvätta händerna efter avföring i varmt tvålvatten.