Nackdelarna med en digital signatur

Nackdelarna med en digital signatur


Digitala signaturer är en datoriserad form av signatur som verifierar att ett paket sändes av en viss person eller företag, eller att rätt person som faktiskt undertecknat ett dokument. Dessa signaturer är säkra och lagliga, och de kan avsevärt förbättra säkerheten. Men som med någon form av teknik, det finns nackdelar med att använda digitala signaturer.

Kosta

Digitala signaturer, även några av de enklare sådana, kommer till en kostnad. Du måste ha nödvändig programvara för att koda underskrifter och om du använder hårdvara så att kunderna kan logga fysiskt, då kostnaden går upp ytterligare. Digitala signaturer är en extra kostnad som bör vägas mot de potentiella förmåner.

Utbildning och felsökning

Om dina anställda är inte tekniskt kunniga eller helt enkelt inte vet hur man använder en digital signatur, då måste du spendera tid att utbilda dem om hur signaturen processen fungerar. Detta kommer att ta bort dem från sina jobb, kostar pengar. Dessutom, som med alla datorrelaterade applikationer, förr eller senare kommer det att finnas en hicka i systemet och du behöver någon att felsöka. Om ingen av dina anställda kan hitta och åtgärda problemet, måste du anlita någon annan att göra det.

Nödvändighet

Digitala signaturer är en stor säkerhetsfunktion, men det betyder inte att de är en nödvändig en. Om du äger en advokatbyrå som behandlar i konfidentiellt material, kanske du vill investera i en digital signatur ansökan om dina kunder. Men om du äger ett litet familjeföretag som behandlar främst i kontanter, du förmodligen inte behöver det.