Hur man bygger en fyra-Foot Mini Ramp

Hur man bygger en fyra-Foot Mini Ramp


En fyra-fot mini ramp är en praktisk ramp för BMX nybörjare. Fyra fot ramper är bra för praktik och förberedelse för större ramper som kan finnas i konkurrens. Även denna ramp anses vara en mini ramp, bör försiktighet iakttas när du utför aktiviteter som dessa. Att se till att rampen är robust är i fokus när man konstruerar den. Bygg timmer och plywood är tillräckliga för dessa typer av ramper, och kan hålla upp för många användningsområden.

Instruktioner

1 Skär 4-by-7-fot plywoodskiva från hörn till hörn med hjälp av din cirkelsåg. Detta kommer att få dig två identiska triangulära bitar av plywood. Dessa är de sidor till din mini ramp, och fyra fot kanter på baksidan av rampen.

2 Lägesrampsidorna så att de är på sin sju-fot kant, parallell, och 29 inches isär. De hypotenusor bör anpassas. Placera en bräda mellan sidorna så det är på kanten, och spola med de bakre nedre hörnen på sidorna. Skruva genom sidorna och in i styrelsen. Skruv tre brädor på detta sätt, avstånd dem 18 inches isär. Botten kanter dessa styrelser bör vara i jämnhöjd med de nedre kanterna av sidorna. Dessa nämnder kommer att lägga stabilitet till din ramp.

3 Skruva de senaste sju skivor på ett liknande sätt, men så att de är placerade 12 inches isär, och så att kanterna av brädet är i jämnhöjd med hypotenusor av sidorna. Start 6 inches från det övre hörnet av sidorna. Dessa kort kommer att stödja rampytan.

4 Lägg den ½ tum plywood på toppen av rampen ramen så att kanterna är i jämnhöjd med varje sida av ramen. Skruv genom plywood, 2 inches från varje 8-fot kant, i styrelserna. Använd 14 skruvar för detta steg.