Hur man gör en bra Ramp

Hur man gör en bra Ramp


Ramper utnyttjas i en uppsjö av sport. Snowboardåkare, skidåkare, BMX cyklister, skateboardåkare, rollerbladers och mer förlitar sig alla på ramper av olika material för sin njutning. Med alla dessa sporter, är konceptet bakom rampen liknande och enkel - ryttaren närmar rampen med fart och lanserar i luften för att utföra sin önskade trick, sedan förhoppningsvis landar tricket på ett säkert sätt och rider eller rullar bort. Ramper kan byggas i en mängd olika storlekar och former och i många olika inställningar, men det finns universella principer som gäller för ramp byggnad.

Instruktioner

1 Hitta en säker plats för att bygga din ramp. Om det är privat mark, se till att du har tillåtelse att bygga ramper på det, och om de är offentliga se ramp byggnaden är en tillåten aktivitet för landet. Försäkra rampen har tillräckligt med utrymme för landning. Om den är på snö, behövs en fyllig, öppen nedåtgående linje som är fritt från hinder. För skridskoåkning och andra konkreta sport, behövs mindre utrymme. För smuts, se till att det inte finns några träd eller stenar som kan fånga däcken.

2 Planera storlek och stil rampen du bygger. Tänk på kunskapsnivån för dina vänner och dig själv och vilken typ av trick du kommer att försöka. Om rampen är högre med en mer abrupt vinkel, innebär att det är en mer högpresterande hoppa och kommer att resultera i mer luft tiden. För att vara på den säkra sidan, börja med ett litet eller medelstort hopp och få dina trick uppringda innan han flyttade till en större. Aldrig bara replikera ett stort hopp du har sett din favorit pro göra i en video.

3 Bygg rampen med hjälp av rätt material. Snö kräver snö och spadar. Smuts är i grunden densamma, men du kan behöva vatten för att komprimera rampen. För en trä ramp för skridskoåkning eller inlines du behöver trä, spik, skruv, och PVC rörsystem för rampen. Montera rampen till specifikationer och planer som du föredrar. Romb alla aspekter av hoppet. Det kan handla om run-in till rampen, den "läppen" - den sista punkten styrelsen är på rampen innan lättning - och landning.

4 Ride av rampen med försiktighet för första gången att testa kvaliteten på rampen. Använda din bästa gissning på hur mycket fart att föra bort hoppet, rida iväg med det minimum som krävs mängden hastighet. Försök inte några knep första gången utanför hoppet. När rampen är fast besluten att vara säker, börja utvecklas till mer avancerade manövrar.