Hur man gör en minne spelet med PPT

Hur man gör en minne spelet med PPT


Pedagogiska spel hjälpa barn lära sig genom interaktiva spel. För små barn och småbarn, minne spel är en omfattande alternativ för att lära tidigt matematik och läsförståelse. Minne spelet teman varierar beroende på ålder av spelarna, men begreppet koncentration och matchning är gemensam för varje spel. Anpassa en PowerPoint (PPT) bildspel för att göra en engagerande spel för dina barn.

Instruktioner

1 Öppna PowerPoint. Sätt sex bilder på din första bilden genom att klicka på "Infoga" från huvudmenyn. Välj "Clip Art" från rullgardinsmenyn för att bläddra tillgängliga bilder. Välj tre par matchande bilder från ett tema som djurparksdjur eller mat. Blanda upp bilderna så att de inte visas i par.

2 Lägg automatiska former för att bilden genom att klicka på "Infoga" och sedan "Former." Rita en kvadrat och välj en fyllningsfärg. Använd en ljus färg för att fånga ditt barns uppmärksamhet.

3 Täck den första bilden med kvadraten du ritade. Markera torget, och sedan kopiera den genom att högerklicka på den och välja "Kopiera" från rullgardinsmenyn. Klistra in fem exemplar av torget genom att högerklicka på ett tomt område på bilden och sedan välja "Klistra in" från rullgardinsmenyn. Täck återstående bilderna för varje bild med dessa fem rutor.

4 Lägg animerade effekter till varje ruta så att när du klickar på, försvinner torget, avslöjar bilden nedanför. Klicka animeringen menyn och välj sedan "Animation Effect." Från animeringseffekten menyn, välj "Betoning" och sedan "Spin". Välj alla sex rutor, välj sedan "Använd effekt." Torget kommer att snurra bort bilden när du klickar på och återvänder efter några sekunder, vilket ger barnet en möjlighet att komma ihåg platsen för varje bild.

5 Lägg till en andra effekt varje ruta. Markera alla sex rutor och välj "Lägg till Effect" från animation menyn. Välj sedan "Exit" och sedan "Diamond". Denna effekt kommer att tillämpas efter den första omgången av spel där barnet klickar varje ruta för att se vad som är nedanför. I den första omgången, alla rutor återgå till sin ursprungliga placering över varje bild. I detta sista rundan, är kvadraterna permanent avlägsnas vilket ger barnet en sista möjlighet att matcha varje bild på rätt sätt.

6 Fortsätt att använda den här mallen över en serie bilder, var och en med sitt eget tema bilder. Spara PowerPoint-presentationen när du har slutfört alla anpassning.