Häftigt liv hacka du behöver veta om

Häftigt liv hacka du behöver veta om

Introduktion

Living är svårt. Vi kan ha gjort vår dagliga tillvaro enklare med allsköns prylar och användbara tidsbesparande verktyg, men varje förbättring kommer med sin egen unika nackdelar. Otaliga mindre irritationer hund oss ​​vid varje tur, vända vår värld av modern bekvämlighet i en kontinuerlig lektion som saker och ting fungerar aldrig hur vi skulle vilja att de. Det är därför livs hacka finns; de åtgärda mindre problem som knåpa bort på oss varje dag. Kanske de bara spara oss några sekunder, men den djupa känsla av tillfredsställelse som kommer från att göra saker bättre sätt gör du tycker du har tagit det moderna livet på i en kamp om förstånd och komma ut segrande. Här är några fantastiska liv hacka du behöver veta om ...

# 1 - Använd nagellack för att identifiera olika nycklar

Chansen är din nyckel-ring är ansluten till en enda röra av nycklar som ser ut kloner av varandra, så att du kan skilja mellan dem baserat på den exakta placeringen av tänder eller godtyckliga markeringar de bär. Att berätta för dina nycklar åt med ett ögonkast, RAID din egen (eller någon annans) nagellack samling och hitta så många olika färger som du har nycklar. Måla cirkulär, övre delen av varje tangent en annan färg för enkel identifiering; till exempel, kan din ytterdörr nyckel vara röd-toppade medan bakdörren nyckeln har en blå topp.

# 2 - Ta bilder av vänner med DVD, CD eller spel de har lånat

Vi lånar DVD, CD och spel till vänner med en vårdslös överge, som om vi har en ofelbar mental inventering av allt vi äger och kommer omedelbart att kunna påminna om vem som har vad. Efter en viss tid har gått, kommer du att inse att du verkligen vill titta på den filmen igen, men när du söker din samling du förvånad över att finna det saknas. Så, som lånade det? Vanligtvis måste du gå runt bearbetning alla dina vänner tills du råkar snubbla över rätt person. Lös det här problemet för gott genom att ta en bild av din vän med DVD, CD eller spel när de lånar det - då du faktiskt har en ofelbar register över var alla dina saker är.

# 3 - Stack kläder i lådor vertikalt för att göra valet enklare och snabbare

Om du håller dina kläder i en låda, när du öppnar det varje dag kommer du att ställas inför några punkter som sitter på toppen av högen och kommer att behöva gräva igenom dem för att hitta det du letar efter. Hellre än att stapla dem horisontellt, arrangera dem vertikalt så den vikta kanten av varje t-shirt sticker upp som en fil i ett välorganiserat skåp. På så sätt kan du upptäcka önskad plagg lätt och ta bort det utan att lämna lådan en ohelig röra.

# 4 - Använd en plastflaska för att separera äggulor

När man står inför ett recept som kräver antingen äggvita eller äggula, vi alla satt på hur man utför våra hands-on ägg separationsmetoder; passerar äggulan från ena halvan av äggskal till den andra eller låta den vita dribbla genom sprickor mellan fingrarna för att lämna äggulan. Om du har en tom plastflaska, kan du göra detta utan att ens få händerna smutsiga. Knäcka ägg i en lämplig behållare och ta bort flaskans lock. Pressa lite luft ur flaskan och hålla munnen direkt över äggula. Släpp greppet och äggula kommer att suga rakt upp i flaskan; bara pressa den igen för att sätta äggulan var du vill gå.

# 5 - Använd byxhängare att hålla kokböcker

Om du följer ett recept till punkt och pricka, kommer du säkert tillbringa lite tid att fundera ut hur att hålla kokboken öppen och se till att receptet är synlig medan du går igenom processen. Lös det här problemet genom att använda byxor galgar; typen med två clips på vardera änden som griper linningen. Öppna boken till önskad sida och fäst den på hangaren, innan kroka toppen på handtaget av en väggmonterad skåp. Din kokbok kommer att hållas öppen på rätt sida, sväva runt ögat-line och förbli fri från fläckar.

# 6 - Sök din e-post för "unsubscribe" för att hitta marknadsföring meddelanden

Din e-postbrevlåda är förmodligen runt 80 procent skräppost som inte har samlats in av det automatiska detektorn och 20 procent saker du verkligen vill läsa. Dessa irriterande marknadsföringsbudskap alltid ha en länk för dig att avbeställa (klart medveten om att alla som tar emot e-post är bara på listan eftersom de glömde att avmarkera en ruta), så att du kan använda det till din fördel. Sök "unsubscribe" i din inkorg för att effektivt sortera skräp från de saker som du vill. Du kan gå igenom och avsluta prenumerationen eller bara ta bort partiet.

# 7 - Använd en nyckelring att stoppa dig från att flyga lågt

Underlivet täckande dragkedja - den "fly" som gör att du inte kissa med byxorna runt anklarna som ett litet barn - har ofta ett sätt att komma ogjort vid olämpliga tidpunkter. Vanligtvis kommer folk artigt säga att du är "flygande låg" eller något annat initialt förvirrande code-fras, och du kommer att dra tillbaka bara för att få det att falla tillbaka ned en timme senare. Lös det här problemet genom att trä en nyckelring genom hålet i toppen av dragkedjan och loopa ringen över knappen. Det är som en höft för blixtlås.

# 8 - Användning accent bokstäver i lösenord

Vi har alla flera online-konton än vi ens kan komma ihåg, var och en av dem lösenordsskyddad. Webbplatser har ofta en "hjälp" lilla indikator för att berätta hur "stark" lösenord är och samtidigt få dig att känna som om cyberkriminella endast kan motarbetas genom komplexa arrangemang av stora bokstäver och integrerade siffror. Smartphones gör det ganska lätt att använda bokstäver med accent som "E" i ditt lösenord - och dessa gör dina lösenord mycket svårare att knäcka. Du kan förvänta dig en "1" i stället för en "L", men du måste vara en speciell typ av galen för att förutsäga en "N" i stället för en "n."

# 9 - Knyt en knut i en hörlur tråd att berätta vänster från höger

Hörlurar passar endast i ett öra, men tillverkarna i allmänhet gör dem att verka identisk avstånd så du måste undersöka en att se den lilla "L" eller "R" tryckt på det. Lös det här problemet genom att helt enkelt knyta en liten knut i tråden strax under en hörlur, så att du omedelbart veta vilken som är vilken. Så länge du kommer ihåg vilken du förband knop i, är det ...

# 10 - Använd en hörlurar som en ljuddämpare för elektronik

Skär 3,5 mm stereokontakt av din gamla par hörlurar innan du kastar dem på elektronikskrot-högen. Du kan använda den som en praktisk ljuddämpare för elektroniska enheter - helt enkelt in den i en hörlursuttaget och ljudet från enheten kommer att dirigeras bort i intet. Ja, du kan justera volymen manuellt, men ljuddämparen tricket gör dämpning något mycket snabbare och enklare.

# 11 - Använd frysta druvor att kyla vitt vin

Vitt vin är tänkt att vara kyld, men vi kan inte alltid vänta på kylskåpet att arbeta sin magi innan poppar locket och med ett glas. Om du ofta befinner dig i denna situation, kan du lägga till isbitar, bara för att upptäcka att ditt vin blir mer urvattnad när du arbetar genom glaset. Frysa vissa druvor för hela förmån för isbit strategi utan Nackdelen med urvattnade vin. Plus, vinglas ser elegant med frusna druvor i botten. Av någon anledning.

# 12 - Förstärk larm med ett tomt glas eller en kopp

Nu när nästan alla använder en smartphone för ett larm, vi är beroende av jämförelsevis små högtalarna för att väcka oss från vår slummer. Och det ofta misslyckas. Om du är den sortens person som har bytt alarmet eller hamrade på snooze-knappen innan din hjärna har verkligen påslagen, försök att klibba din smartphone i en tom kopp eller glas för natten. Högtalaren kommer att förstärkas, och det kommer också att bli mer av en uppgift att ta bort och stopp - ger oupphörliga pipa mer av en chans att faktiskt vakna du.

# 13 - Använd rakpermanentningsmedel att stryka din skjortkragen

Strykning kragen på en skjorta vanligtvis kräver vissa skicklig järn-arbete, och du kommer fortfarande ofta skapa en solid ökning i en del av det. Om du har en uppsättning rakpermanentningsmedel till hands, men du kan använda en mycket mer effektivt verktyg för jobbet. Helt enkelt klämma grytlappar av plattången runt kragen och du kan ta bort veck med lätthet.

# 14 - Gör ett hål i mitten av mat innan du värmer det i en mikrovågsugn

Om du återuppvärmning några överblivna ta bort från den föregående natten, efter mikrovågsugnen i ett par minuter kommer du att vara kvar med smält varma utsidorna men en lapp av nästan iskalla kvar i centrum. För att lösa detta problem, helt enkelt gräva ett hål i mitten av måltiden (ordna det som en ring munk eller bagel) och det kommer att värma jämnt och snabbare.

# 15 - Använd limmade kanten av en klisterlapp för rengöring mellan tangenterna

Sprickorna i tangentbordet spela förmodligen värd för smulor från måltider du åt veckor sedan och alla slags samlats damm och skräp från fingrarna. Rengöring ut detta är en smärta, om du råkar ha en anteckning (som en "post-it" anmärkning) reservdelar. Använd gummerat kanten glida mellan tangenterna och plocka upp damm och smuts på vägen.

# 16 - Fyll stora containrar från ett litet handfat med en ren damm-pan

Vi har alla försökt att fylla en hink eller stor container från ett handfat som är alldeles för liten. Du vinkel behållaren så att vattnet från kranen går in i det, men tycker att det rinner helt enkelt tillbaka ut långt innan behållaren är full. För att åtgärda detta problem, ställer den stora behållaren på golvet i sink och använd en ren dammpanna för att styra vattnet i behållaren. Det fungerar som en tratt, den breda änden uppsamling av vatten, vilket får den att strömma ned handtaget och kaskad ut i en tunn ström in i behållaren.

# 17 - Sätt en fuktig bit hushållspapper eller en te-handduk under din skärbräda för att förhindra halka

Skärbrädor och ditt kök sida bokstavligen inte blanda. När du vill få lite mer stöd som du skär upp lite kött eller grönsaker, kommer du att lägga vikt på skärbräda bara för att finna att den glider runt som om den var monterad på hjul. Rätta till detta genom att placera en fuktig pappershandduk eller en te-handduk mellan skärbräda och köket skänk.

# 18 - Pressa ut luften ur pop flaskor för att stoppa dem från att gå platt

Platta läsk är livlös, död och direkt kostnadskalkylen; med bara den ovanligt masochistiska eller militant sparsam även vara villig att dricka dem. För att hålla dina läsk skumpa längre, pressa överskottsluft ur alla öppna flaskor. Det kan se konstigt i ditt kylskåp (och lämna flaskan konstigt formbar och diskett), men du ska hålla den kolsyrade del av din drink alive and kicking längre.