Northstar motorkonstruktion specifikationer 4,6 liter

Northstar motorkonstruktion specifikationer 4,6 liter


Den 4.6L Cadillac Northstar-motorn är en prestations klass motor konstruerad för att snabbt flytta ganska stora lyxbilar från stillastående. Välja en motor för ombyggnadsprojektet är en ganska stor beslut, så att förstå specifikationer och funktioner i Northstar 4.6 gör att du kan veta om det är rätt för dig.

motor Layout

Den 4.6L Cadillac Northstar-motorn är en åttacylindrig motor anordnad i den typiska V-konfiguration. Motorn använder fyra ventiler per cylinder för totalt 32. Motorn är byggd med ett aluminiumblock och cylinderhuvuden för att raka i vikt, som illustrerar dess prestanda arv.

Prestanda

Den 4.6L Cadillac Northstar är i stånd att alstra 300 totala hästkrafter, vilket är tillräckligt för att förflytta Cadillac från noll till 60 mph i 7,1 sekunder.

Funktioner

Den 4.6L Cadillac Northstar använder limp-home teknik som gör det möjligt för motorn att arbeta upp till 50 miles även i frånvaro av kylmedel genom att reducera effekten och köra motorn på bara fyra cylindrar. Detta kan hjälpa till att hålla bilen körs i en kris tills du kan komma hem eller ett garage.

Underhåll

Den 4.6L Cadillac Northstar är avsedd att köras för 100.000 miles utan en planerad tune-up, eftersom det inbegriper långvariga delar såsom platina spets tändstift och direkt antändning.