Hur man fäster dörrklädseln till en basskiva

Hur man fäster dörrklädseln till en basskiva


Interiör hus trim tjänar två syften. Det primära syftet är att täcka luckor mellan material längs kanterna och botten av väggar. Det andra syftet är mer uppenbar; det tjänar till att åstadkomma en finish till inredningen av ditt utrymme. Att veta hur man gör lederna mellan trim kan du blanda trim från ett element i den andra. De flesta fogar mellan dörren hölje och golvlister är stumfogar. I vissa retrostilar, höljet runt dörren och Baseboard är lika och en gerade gemensamma fungerar bra.

Instruktioner

1 Mät bredden på dörren trimma du tänker använda. Det kommer att installeras 1/4-tum från den inre kanten av dörrkarmen. Mät din bottenplatta för att stoppa dörrens bredd trim, eller hölje, plus 1/4-tums från insidan av dörrkarmen. Skär det med en geringssåg i 90-graders vinkel för en fyrkantig ände.

2 Nail dörrklädseln till sidokarm med avsluta naglar var 10 till 12 inches, upprätthålla en 1/4-tums utrymme från den inre kanten av sidokarmen och den inre kanten av dörrhöljet.

3 Knacka på BMC på plats, butted upp till dörren hölje tätt, med en gummihammare. Spika Baseboard på plats längs botten av väggen med avsluta naglar.

4 Dreva skarven mellan höljet och BMC med målarens täta för målat trim eller trä fyllmedel för färgade trim. Tryck på någon utskjutande spikhuvuden med en hammare och spik punsch att ställa dem strax under ytan av trim. Fyll spikhål med täta eller fyllmedel.

5 Lägg kvartalet runt formning till den nedre kanten av väggen för att täcka eventuella gap mellan botten av BMC och kanten av ditt golv. Nail på plats med avsluta spik var 10 till 12 tum.

1 Skär dörren höljet längd med 45 graders mitra på topp och botten, både skarvar som kör i samma riktning (två rättigheter på rätt bit, två vänstern till vänster bit) skapa en lång parallellogram.

2 Installera trim med avsluta naglar 1/4 tum från den inre kanten av dörrkarmen som för stumskarvat trim.

3 Skär BMC för att passa med en 45 graders mitra att matcha höljet. Tryck på BMC på plats med en gummiklubba och spika Baseboard på väggen med avsluta spik var 10 till 12 tum.

4 Lägg kvartsrund formning till den nedre kanten av sockelskivan såsom anges för stumskarvat trim.