Hur man tar bort en brännmärke på en Häll

Hur man tar bort en brännmärke på en Häll


Bränn märken på hällar är en olägenhet. Spis med keramikhäll är mest benägna att brännmärken, och är ofta det svåraste att rengöra. Fett och mat ofta blivit brända på hällen om de inte rensas upp snabbt. Gör hällen ser nya genom att rengöra den noggrant och följa de rätta försiktighetsåtgärder.

Instruktioner

1 Ta värmeslingor från en elektrisk spis, och metall grillar från gasspisar. Täck gas elementen med tidningar för att undvika att få några kemikalier i dem.

2 Blanda en del citronjuice med en del destillerat ättika. Placera dessa i en sprayflaska och skaka tills blandas väl.

3 Spraya lösningen på den brända fett. Låt det stå i 10 minuter, och sedan skrubba området med en fuktig tvättlapp. Om brännmärke fortfarande visas, prova en annan metod.

4 Fukta området med en våt trasa. Strö ett tunt lager av bakpulver på det brända området. Låt bakpulver för att ställa i fem minuter. Använd en svamp för att ta bort brännmärke. Om du fortfarande märker märket, använda en mer aggressiv metod.

5 Fukta en stålullskudde fylld med tvål. Skrubba brända området med kudden för att ta bort brännmärke. Skölj stålullskudde mellan scrubbings. Använd inte stålull på keramikhäll; i stället använda en kommersiell rengöringsprodukt avsedd speciellt för dessa plattor.