Hur man hittar min chaufför Antal

Hur man hittar min chaufför Antal


Varje maskinvaruenhet installeras på en Windows-baserad dator behöver en viss uppsättning filer, som kallas förare, för att bedriva fastighets. Förare tillåter en viss hårdvaruenhet, såsom en grafik-rendering grafikkort eller en bildskärm, för att kommunicera med de andra komponenterna i datorn. Att känna en viss förar version eller nummer är praktiskt när du behöver uppdatera en drivrutin. "Enhetshanteraren" verktyg i Windows ger tillgång till förarnumret för varje del av maskinvaran är installerad på datorn.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i det nedre vänstra hörnet på skrivbordet i Windows för att avslöja "Start" -menyn. Längst ned på menyn "Start", skriver orden "Enhetshanteraren" i sökrutan och tryck på knappen "Enter". "Enhetshanteraren" visas, visar en lista över hårdvara som är installerade på datorn, ordnade i grupper efter typ. Till exempel "Bildskärmskort" innehåller grafikkort, medan "ljud, video och spelenheter" håller ljudkortinformation.

2 Expandera kategorin för enheten som du vill hitta en drivrutin nummer för. Dubbelklicka på namnet på enheten i listan som visas. En "Enhetsegenskaper" öppnas.

3 Klicka på fliken "Drivrutin" inne i "Enhetsegenskaper" fönstret för att visa versionsnummer och tillverkare av föraren i användning för maskinvara. Stäng "Enhetshanteraren" för att återgå till normal datoranvändning.