Dvärg magnolia sorter

Dvärg magnolia sorter


Med sina glänsande gröna blad och doftande, tefatsstora blommor, magnolior är en vacker prov eller såll som södra trädgårdsmästare har ökat i årtionden. Många husägare missa magnolior på grund av trädens storlek, dock. Magnolias kan växa väl över 50 fot lång och nästan lika bred. Flera dvärg magnolia sorter finns nu, med mer på horisonten, som tillåter husägare med trånga utrymmen för att dra nytta av dessa iögonfallande träd. Magnolias är i allmänhet vinterhärdig i US Department of Agriculture zoner 7 till 9.

lilla pärla

En av de mest kända dvärgar är Magnolia grandiflora "lilla pärla." Även om denna sort kan växa 20 fot lång, gör det så mycket långsamt. Little Gem är en evergreen, härdig i zon 5 till 9. upprätt träd producerar vita blommor med en läcker doft. Lilla pärla kan odlas med framgång i behållare om du beskära den tillbaka för att kontrollera storlek och spridning. I trädgården kan Little Gem få så bred som 10 fot utan beskärning. Little Gem tål nästan alla typer av jord och föredrar fullständig solen att ljus nyans. Denna magnolia kan producera sommaren samtidigt som mycket ung.

Nallebjörn

Liksom liten pärla, "Teddy Bear" kan växa upp till 20 fot lång. Teddy Bear är lite större, växer upp till 12 fot bred och växer snabbare än lilla pärla. Trädet är vintergröna och kompakt, med vita blommor. Magnolias är en traditionell del av många södra trädgårdar, oftast planterade med kamelia och andra sydliga specialiteter. Växt Teddy Bear i full sol i väldränerad jord. Teddy Bear är härdig i zon 7 till 9, men är lättodlad i behållare i kallare klimat, där det kan tillbringa vintern inomhus.

royal Star

Hardy i zonerna 4 till 8, Magnolia stellata "Royal Star" växer 10 till 20 fot lång och producerar stora vita, stjärnformade blommor tidigt på våren. Royal Star föredrar rik, väldränerad jord. Det gillar full sol, men tål ljus nyans. Royal Star är en late bloomer som gör ett fint exemplar plantering på gården. Du kan också plantera flera av dessa små magnolior tillsammans för en hög häck, eller använda den som en stiftelse plantering.

ann

Klassificeras som en lövfällande buske snarare än ett träd, är Magnolia "Ann" hardy i zonerna 4 till 8 och bara växer 10 fot lång. Beroende på regional klimat kan Ann blommar från mitten till slutet av våren, vilket ger en fantastisk samling av lila-röd, bägare formade blommor. Ann kan användas som en buske eller odlas i ett träd form. Växt i sur, fuktig jord i full sol. Ann är en late bloomer.

baby Grand

Magnolia grandiflora var. STRgra, eller "Baby Grand" upptäcktes i Australien. En evergreen, har denna dvärg magnolia en rundad form och härdig i zon 7 till 9. Anläggning i full sol och vatten varje vecka. Baby Grand producerar stora, doftande vita blommor på våren och sommaren. Använd den som en provanläggning på gården eller växt som helst mycket fuktig jord är ett problem för andra träd.