Hur man använder Väggar för att göra octagons

Hur man använder Väggar för att göra octagons


Oktagoner är geometriska former som presenterar åtta vinklar. Om alla formens vinklar och sidor är lika, så har du en "vanlig oktagon." Rita en vanlig oktagon är inte svårt, eftersom allt du behöver är en linjal för att hålla sidorna längd lika och en gradskiva för att mäta formens 135-graders vinkel. Emellertid är det möjligt att skapa en oktagon från noll till och med utan användning av en linjal och gradskiva, om du har en uppsättning av åtta avdelare för att representera oktogon sidor.

Instruktioner

1 Öppna alla avdelare ben i samma utsträckning. Dra åt skruven för att hålla detta avstånd. Inte justera delarna från och med nu.

2 Placera en delare horisontellt på den övre sidan av ritningen yta och fixera båda benen. Plats - men inte fixa - två angränsande avdelare på den ursprungliga. De nya avdelare måste placeras diagonalt, men du behöver inte bry sig om deras exakta riktning ännu.

3 Lägg till ytterligare två avdelare (intill de diagonala avdelare), placeras vertikalt. Fortsätt med ytterligare två avdelare, placerade diagonalt. Avsluta godtycklig form med den sista avdelare, placeras horisontellt.

4 Flytta alla avdelare - bortsett från den fasta ovanpå - att föra nålar av intilliggande ben i direkt anslutning till varandra. Detta kan vara en trial-and-error process, som att föra två intilliggande nålar tillsammans kan innebära följande avdelare måste förlora kontakten. Men saknar verktyg (gradskiva, linjal), är detta det enda sättet att bilda vinklar.

5 När alla nålar av angränsande ben vidrör varandra, fixa dem på ytan. Använd en penna för att rita en linje mellan benen på varje avdelare och slutföra oktagon.