Vilka Ro är Thornless & Doftande?

Vilka Ro är Thornless & Doftande?


I århundraden har rosor varit uppskattad för sin skönhet och förbannade för sina taggar. Trädgårdsmästare som vill placera rosor nära högtrafikerade områden kan hitta arter och sorter som är både väldoftande och thornless eller nästan thornless. Den mest kända av dessa sorter är klassiska ramblers eller klättrare som vanligtvis kräver stöd och stora utrymmen. Ibland kan också användas som "scramblers," planterade så att de långa, flexibla käppar klättra längs marken tillsammans med andra växter i en blandad planteringsplan. Även färre, det finns också mindre thornless buskar med doftande blommor.

Zephirine Drouhin

Zephirine Drouhin infördes 1868 och är fortfarande i handeln idag. Klassificeras som Klättring Bourbon ros, Zephirine har stora, halvdubbla cerise blommor med en söt, hallon liknande doft. Anläggningen växer till omkring 10 fot lång, med en spridning av 6 fot, och är mest dramatiska när utbildade för att en pelare eller spaljé. Rören är thornless, vilket gör beskärning och ordna mycket lätt. Till skillnad från många äldre ökade arter, är Zephirine Drouhin också en upprepning blunder.

Ghislaine de Feligonde

Ghislaine de Feligonde, som infördes 1916, är ett kluster blommiga steg. De små, doftande, halvdubbla blommor bärs i stort överflöd och en mogen planta kan stödja hundratals blommor. Knopparna öppnar gul och ålder till grädde. Ghislaine är en stor buske som också kan odlas som en kort klättrare för att spara utrymme. Dess största spola av blom kommer i slutet av våren, men anläggningen producerar ytterligare blommor under hela växtsäsongen. Rören är thornless.

JP Connell

JP Connell kombinerar stark doft, thornless käppar och blekgula, halvdubbla blommor. Infördes 1986 av Agriculture Canada, är rosen utmärks också för dess kalla tolerans och motståndskraft mot sjukdomar. Buske når 5 fot lång, med en spridning av 4 fot. Det ger en stor spolning av blommar i slutet av våren och upprepar hela växtsäsongen.

miniatyrer

Iced Tea klassificeras som en miniatyr steg eftersom det växer bara 18 till 24 inches tall. Detta drag gör den idealisk för containerodlingen eller litet utrymme trädgårdsarbete. Blommorna är Camellia liknande, med 17 till 25 kronblad som blandar rosa och nyanser av ljusgul. Doften är lätt och söt och rören är thornless. En annan miniatyr ros, Pacific Serenade, är något högre på två till tre fot med halvdubbla, gula blommor och en lätt doft. Liksom iste, Pacific Serenade re-blommar hela säsongen.