Hur man bestämmer Port Storlek på Högtalarlåda

Hur man bestämmer Port Storlek på Högtalarlåda


Att ha rätt låda för din högtalare avgör om dina högtalare kommer att pumpa ut en tydlig och kraftfullt ljud eller bara göra buller. Förutom byggmaterial och dimensioner lådan, är en annan viktig faktor hamnen. Portar är i grunden runda eller fyrkantiga rör monterade på subwoofers så att luften inuti högtalaren att komma ut. En port kan avstämmas för att eliminera luften vid en viss frekvens, öka volymen. Du kan beräkna hamn dimensioner med en online-kalkylator --- istället för att använda mycket komplicerade matematiska formler --- för att bestämma rätt storlek.

Instruktioner

port Diameter

1 Gå till online-kalkylator på CarStereo.com och gå till avsnittet "minsta användbara Vent Diameter".

2 Ange storleken på dina högtalare. Du hittar storlek antingen från specifikationsbladet som medföljde högtalarna eller genom att manuellt mäta deras diameter.

3 Ange antal högtalare subwoofern har i "Antal Drivers" fältet. Vanligaste subwoofers har en eller två högtalare, men se till att du fylla utrymmet enligt din högtalarkonfiguration.

4 Ange Xmax värdet på dina högtalare. Du hittar den här värdet i specifikationerna arket. Om du inte kan hitta värdet, kan du antingen kontakta tillverkaren av dina högtalare eller lämna standardvärdet i räknaren området, eftersom det är en allmän värde tillräckligt för de flesta vanliga högtalare.

5 Ange avstämningsfrekvens av hamnen. Detta kommer att avgöra vilka frekvenser kommer att stärkas genom porten. Du hittar den föreslagna hamnavstämningsfrekvensen i högtalar specifikationer ark.

6 Kontrollera lämpligt värde i frågan om huruvida höljet är ett bandpass typ eller inte och klicka på "Beräkna Minimum." Räknaren kommer att visa rätt mått för din port diameter.

Port Längd

1 Öppna online-kalkylator på CarStereo.com och gå till "Beräkna din Vent Längd" avsnittet.

2 Välj om du ska använda en rund port eller en fyrkantig port och ange antalet portar du tänker använda.

3 Ange volym av inneslutningen.

4 Ange avstämningsfrekvens av hamnen och om porten är en slot-typ-port eller inte.

5 Ange portens diameter, som du tidigare beräknat, och klicka på "Beräkna längd." Räknaren kommer att visa den rätta längden på din port.