Hur Oil en riccar Symaskin

Hur Oil en riccar Symaskin


Bibehålla äldre symaskiner, liksom riccar, vanligtvis innebär oljning maskinen regelbundet så att de inre arbetande delarna förblir välsmord. En av fördelarna med att regelbundet smörja maskinen är att du kommer att bli mer bekant med maskinen och du kommer att kunna snabbt se och ta bort herrelösa bitar av tråd eller tyg som slingrar sig runt de rörliga delarna.

Instruktioner

1 Öppna höljet på nålstången. Detta är den främre delen av huvudet. Med de flesta riccar maskiner höljet öppnas till vänster på gångjärn i ryggen. Tillsätt tre droppar olja ovanför och till vänster om spännhjul, bakom och till vänster om tråd arm, en droppe på den lilla rektangulära metallstycke, en droppe nedanför rektangulärt stycke och en droppe i det lilla hjulet. Tillsätt en droppe nära botten, precis ovanför nålstången. Avsluta ärendet.

2 Lossa de två arm lockskruvar med en skruvmejsel och ta bort armen locket. Armen locket är över toppen av armen. Ta bort alla trådar eller skräp du ser. Applicera en droppe olja på varje plats där metall slår mot metall. Detta kommer att vara minst 12 punkter i hela armen. Vrid symaskinen rotorn att se till att alla de inre delarna är belagda i olja. Sätt på locket och skruva åt skruvarna hårt.

3 Släpp spärren som håller maskinen i fråga och luta maskinen bakåt. Ta bort eventuella trådar, tyg eller annat skräp i botten av höljet. Använd en mjuk borste för att borsta bort skräp i områden är svåra att nå. Dammsug ut fallet om den är full av trådar och tovning.

4 Applicera en droppe olja i varje plats där metall slår mot metall. Förvandla din rotorn medan du olja maskinen. Torka bort överflödig olja med trasa och tillbaka maskinen till höljet och fångsten.