Hur Cut Sulor

Hur Cut Sulor


En sko är sulor är en av de faktorer som är avgörande för dess komfort nivå. Vissa skor kommer redan med en bra innersula, men andra kanske inte har tillräcklig stoppning. Du kan köpa sulor att sätta i dina skor för att göra dem mer bekväm. Vare sig det gäller ett par sportskor eller stilett pumpar kan sulor hjälpa omfördela foten trycket och minska chocken av en rullator steg. Eftersom många färdigköpta sulor komma i standardiserade storlekar, kan du behöva trimma dem att passa in i skon.

Instruktioner

1 Kontrollera om skon har redan en innersula som kan tas bort, och hur det kommer att påverka installationen av en ny innersula. En löstagbar innersula är normalt lätt att identifiera eftersom det tenderar att vara tjock och inte limmas ner. Eftersom det kan vara svårt att bära två vadderade innersulor i en sko, många innersula tillverkare såsom "Super Feet" rekommenderar att ta bort den ursprungliga innersulan före kapning och installera en ny. Vissa skor, som stiletter, har en mycket tunn sula som inte behöver tas bort. Men om det inte finns tillräckligt med utrymme för att lägga till den nya innersulan, ta ut den ursprungliga.

2 Köp en innersula nära din standardstorlek. Om din skostorlek är en halv storlek, runda upp till nästa hela storlek. Till exempel, om skostorlek är en 7,5, välj en storlek 8 innersula. Större skoinlägg kan trimmas för att passa en något mindre storlek.

3 Stå på innersulan och spåra din fot med en bit krita. Vid prövningen spårning, notera hur mycket utrymme mellan kritan kontur och innersulan kant. Foten spårning bör vara något mindre än innersulan, med högst 1/4 tum av överskott utrymme runt foten.

4 Trimma sulor med hjälp av en sax skarpa nog att skära genom tät kartong. Enligt den amerikanska patentverket för "flerskiktslaminatet skor innersula," sulor är tillverkade av flera lager av material som inte lätt att skära av en vanlig sax. Ett par skarpa tunga sheers trimmar sulor mer exakt. Skär överskottsmaterial runt tårna och vristområden, som klippning dessa områden är mindre benägna att vanställa formen av innersulan, som förklaras av Super fötter är "användarhandboken." När sulor trimmas bör passa bra in i dina skor.