Hur man reparerar en ljud Skivspelare

Hur man reparerar en ljud Skivspelare


Om du äger en ljud skivspelare, du vill hålla det anrika skivspelaren i god form för att spela de klassiska rekord i din samling. Att veta hur man reparerar baskomponenter och korrigera vanliga problem kan spara alla skivspelare entusiasten en massa pengar och hjälpa dig att få ut det mesta av din skivspelare och skivsamling. De flesta grundläggande skivspelare reparationer kräver mycket få specialverktyg. Fungerar inte på en skivspelare själv om du inte har en manuell eller är omedvetna om vilka delar är som att förhindra permanent skada din skivspelare.

Instruktioner

1 Byt remmen i din skivspelare om din skivspelare har slutat spela eller spelar på en felaktig hastighet. Ofta bälten få utsträckt över tiden eller helt enkelt knäppa, vilket resulterar i felaktig uppspelningshastighet eller tillåter inte diskens att vända alls. För att byta remmen bort platta och notera där bandet är ansluten. I de flesta fall är bandet lindas runt insidan av fatet och ansluter till motorn som roterar den roterande tallriken. Sätt remmen på samma sätt som du tog bort den och sätt tillbaka plattan.

2 Rengör pennan med vanlig isopropylalkohol om dina poster låter dämpat eller oklar, men de är inte skadade sig. För att rengöra pennan, häll en liten mängd isopropylalkohol på en bomullstuss och badda det på behovet. Undvik att gnugga pennan, eftersom bomullen kan fastna på plats. Låt pennan för att torka naturligt i ungefär en timme innan du testar spelaren. Detta bidrar också till att hålla nålen i god form längre.

3 Rengör skruvarna i mellanhjulet om din skivspelare förändras hastigheter eller inte spelar vissa hastigheter. Ofta beror på en ansamling av olja och gunk inuti mellanhjulet och fäst vid skruvarna som håller den på plats denna hastighet och rotation problem. Kontakta din manual om du inte vet vad det medlöpande hjulet ser ut. Det är den enda runt stycke på insidan av de flesta skivspelare. För att rengöra medlöpande hjulet, ta bort platta och börja med att rengöra någon olja ut från utsidan av mellanhjulet med en ren trasa. Ta bort skruvarna, noggrant notera varifrån de kom och rengör dem i en lösning gjord för rengöring skruvar, muttrar och skruvar, som du kan hitta på de flesta järnaffärer. Återgå skruvarna till sin ursprungliga plats och ersätta den platta innan du testar skivspelare.

4 Reparation gnisslande ljud och udda ljud på din skivspelare via korrekt smörjning med 10W-30 motorolja eller olja som rekommenderas av tillverkaren. Att smörja din skivspelare, ta bort platta och lätt olja alla lager du kan se med hjälp av en ren applikatorn. Låt skivspelare att vila över natten innan du spelar en skiva.