Hur man bygger utomhus tegel trappor

Hur man bygger utomhus tegel trappor


Tegel trappor kan byggas mer än ett sätt. Tegelstenar kan användas för att konstruera hela trappan. Bildade och hälls betong trappor kan täckas med tegel, eller kombinera tegelstenar med färsk betong. Kostnaden för att bygga hela trappa av dyra tegelstenar kan verkligen lägga upp, med tanke på de inre blocken är inte synliga. Formning och gjutning av betong trappor är ett stort projekt i sig, för att inte tala lägga ett annat projekt att lägga ett lager av tegel. Kombinera tegel för utsidan och en ny betongkärna är ett enklare, billigare metod för att bygga utomhus tegel trappor.

Instruktioner

Planen

1 Bestäm höjden behövs för trapporna genom att mäta från marken till det översta steget. Den översta steget bör vara ca 15,25 cm (6 tum) under tröskeln för en dörr eller använd den översta nivån om att blanda in en trottoar.

2 Mät och lägga till bredden och tjockleken av de valda blocken tillsammans och tillsätt 2,5 cm (1 tum) för murbruksfogar. Till exempel, är vanligt tegel bredd 9,5 cm (3,75 tum) brett och 5,75 (2,25 inches) tjocka för 15,25 (6 inches) plus 2,5 cm (1 tum) för murbruksfogar är 17,75 cm (7 tum). Varje steg kommer att vara cirka 17,75 cm (7 tum) hög.

3 Dela höjden behövs för trapporna med steghöjden för att ta reda på hur många steg som behövs för trappan.

4 Fastställ varje stam av hur du väljer att placera blocken för varje stam. Stammarna bör vara åtminstone 38 cm (15 tum) djupa för bekväm och säker användning av trappan. Lägg ut tegelstenarna i ett mönster för botten riser med 1,25 cm (1/2 tum) utrymme mellan varje tegelsten och mäta djupet för slitbanan och bredden på trappan.

5 Multiplicera djupet bestämmas för varje slitbanan med antalet slitbanor. Detta är hur länge dynan måste vara för tegel trappor. Dynan blir bredden bestäms med att lägga ut tegel och djupet bestäms av antalet stammar.

Skapa grunden

1 Mät omkretsen av det område som behövs för trappan och markera med landskaps sprayfärg.

2 gräva ut området 20 cm (8 tum) under marknivå. Placera en nivå på marken för att vara säker på att området är nivån.

3 Compact marken med en hand sabotage. Tillsätt 5 cm (2 tum) av grus och tamp till kompakt. Lägga till ytterligare 5 cm (2 tum) av grus och tamp kompaktera grus. Placera en nivå på grus för att säkerställa att gruset är nivån. Lägg till eller ta bort grus som behövs för att jämna ut grus för dynan.

4 Cut 10 cm (4 tum) breda brädor till dimensioner bestäms vid planeringen av trappor. Tillsätt ca 5 cm (2 tum) till skivorna för sidorna. Säker insatser på ena sidan av skivorna med skruvar.

5 Placera korten på plats på grus och använda en hammare för att driva insatserna i marken. Plana frontkortet först och rikta in skivor på vardera sidan med kanten av den främre kortet. Använd hammaren för att skjuta insatserna i ytterligare eller lyfta skivorna som behövs för att jämna kanten av varje bräda.

6 Skapa rätt lutning så vatten rinner av framsidan av tegel steg i stället för att samla i morteln lederna. Mät längden på brädorna på sidorna. Multiplicera antal meter (eller fot) med 1,25 (eller 1/8) för att få höjdjustering i cm. Till exempel, kräver ett 1,8 meter (6 fot) djup bas eller 1,8 meter (eller 6 fot) gånger 1,25 (eller 08/01) - eller 2,25 cm (3/4 tum) lutning för korrekt avrinning. Höj bakkant varje bräda på sidan av den beräknade lutningen, eller 2,25 cm (3/4 tum) för detta exempel.

7 Blanda betong i en skottkärra enligt förpackningens anvisningar.

8 Fyll i formuläret med betong. Placera armeringsjärn avsnitt i betongen omkring två inches ovanför gruset om så önskas. Använda en 5-för-10 (2-av-4) ombord som är tillräckligt lång för att nå från sida till sida för att jämna toppen av betongen. Placera 5-by-10 (2-by-4) ombord på kanterna av formen på baksidan och dra betongen till fronten. Lägg till betong som behövs för att fylla grunda områden.

9 Använd en konkret flyta för att jämna betongen. Använd en murare scratch coat rake till grov upp det översta lagret av betongen så murbruket håller bättre när inställd på betongen. Tillåta betongen att torka i 24 timmar. Ta bort former.

Lägga tegel trappor

1 Blanda murbruk av 3 delar sand till 1,5 delar cement. Blanda de torra ingredienserna noga innan tillsats av vatten. Lägg tillräckligt med vatten så att murbruket är konsekvensen av pudding.

2 Lägg ut blocken för den första kursen på marken nära trappan. Börja från centrum och Place tegel på plats. Använd en murare murslev att tillämpa en 1,25 cm (1/2 tum) skikt till botten och en sida av varje tegel och plats på plats. Använda en 1,25 cm (1/2 tum) spacer mellan tegelstenarna och fylla fogarna med bruk genom att trycka in mellan tegelstenarna med en böjd murverk gemensamt verktyg. Placera en nivå över varje tegelsten att vara säker på att det är nivån i sidled. Placera nivå fram och tillbaka och vara säker på att varje tegel backar något till fronten för att hålla avrinning lutning.

3 Använd brickor på kanterna av den första kursen, fyll sedan bakom tegelstenar med betong. Det andra skiktet av tegel, eller synliga lager, ska täcka hela slitbanan. Fylla området bakom det andra skiktet med betong. Låt betongen att företaget mellan varje lager. Upprepa för varje steg.

4 Skär tegel som behövs genom poängsättning tegel där det kommer att minska med hörnet av ett bolster mejsel. Sätt på skyddsglasögon. Placera tegel på ett mjukt underlag, såsom marken eller en hög med sand. Placera kanten av bolstret mejseln in i ställningen och använda en klump hammare för att slå i slutet av mejseln. Använd en kall mejsel för att städa upp den skurna kanten av tegel.