Best Hypoallergenic Home Mattvätt metod

Best Hypoallergenic Home Mattvätt metod


Mattan har förändrat insidan av bostäder. Där en gång trägolv hittades, nu är det mjuka, tysta och vadderade mattor som dämpa bullret. Dessa mattor kan vara sugits att ta bort en hel del av smuts, men det kommer alltid att finnas några utsläpp eller skav som måste rengöras med något mer än en dammsugare. För personer med allergier, kan detta vara besvärande eftersom de flesta av de tvålar som används i mattan städare lämnar bakom en återstod.

Använd en hypoallergent Tvål

Detta låter som en no-brainer, men utmaningen är fortfarande att hitta denna tvål som är allergiframkallande. En av de gammaldags tvål som används av våra mormödrar är Ivory diskmedel. Du kommer att finna att bara en droppe eller två i din matta renare vatten kommer att vara tillräckligt för att skära fett, men inte tillräckligt för att göra det också skummande.

Använda ett sköljmedel

Vinäger är en stor renare, speciellt vit vinäger. Det kommer att ta bort eventuella rester i mattan och inte behöver sköljas. Som mattan torkar, kommer vinäger skingra och lämna en ren yta. Tillsätt ca 1/2 kopp till sköljvattnet i din matta renare maskin. Köra igenom det och tillåta att den utmatas genom ånga.

Rena Ställen med ett oxidationsmedel

Väteperoxid är en stor fläckborttagningsmedel utan rester. Bara häll det på plats, gör det möjligt att bubbla upp och skum, och sedan blot den med en ren vit trasa. Använd en matta renare över området efter spot-rengöring för att ta bort smuts i den omgivande mattan. Väteperoxiden förångas i vatten och väte.

Använd en Extractor

Eftersom mattan är en fibermassa och sitter på en skum bas, är det mycket viktigt att ta bort så mycket av vattnet från rengöring som möjligt, för att hålla mögel från att växa i stoppningen. De flesta mattan städare har sugklocka och vatten sugs upp i en behållare. Håll dammsuga mattan tills inget mer vatten extraheras.