Hur man gör Neko Mössor

Hur man gör Neko Mössor


"Neko" är det japanska ordet för katt. Några entusiaster av japansk kultur och underhållning kan vara intresserade av att bära en speciell stickad mössa som ger dem intryck av att ha "Neko" öron. Andra människor som uppskattar udda eller nyckfull huvudbonader kan också hitta en catlike hatt för att vara charmigt önskvärd. Denna stickmönster skapar en hatt som ser ut som en kvadrat när den ligger plant. När bäraren sätter det på, huvuddelen av hatt kramar huvudet medan de övre hörnen sticka ut för att se ut som katt öron.

Instruktioner

1 Använd garnet att kasta 54 stygn på ett av stickor. Börja kasta på genom att göra en slipknot med garnet och placera den på nålen. Gör sedan en loop i garnet och placera den på nålen bredvid Slipknot, dra garnet för att säkra den på plats. Fortsätt placera slingor tills du har 52 öglor på din sticka.

2 Rada upp stygnen att se till att de alla är jämn och inte vridna. Placera stygn markör för att indikera början av rundan.

3 Sticka de två första stygn. Gör sticka stygn genom att sätta den högra nålen uppåt genom den första maskan på vänster nål. Rätt nålspetsen bör vara bakom vänster nålspetsen. Vira garnet bakifrån och framåt runt höger nålspetsen. Ta den högra nålen nedåt genom stygn, fånga lindade garnet i processen. Rita en ny slinga med fångade garnet upp på den högra nålen. Släpp den bearbetade stygn från vänster nål.

4 Sticka de kommande två stygn. Gör aviga genom att sätta den högra nålen nedåt genom den första maskan, med rätt nålspetsen framför vänster nålspetsen. Vira garnet bakifrån och framåt runt höger nålspetsen. Ta den högra nålen uppåt genom stygn, fånga lindade garnet i processen. Rita en ny slinga upp på den högra nålen med fångade garnet när du släpper den bearbetade stygn från vänster nål.

5 stickas nästa två maskor, sedan aviga följande två stygn. Fortsätt denna sticka två, sticka två ribb mönster för att slutföra rundan. Fortsätt sedan att arbeta ribb mönster tills arb mäter 2 inches.

6 Sticka varje varv tills arb mäter 8 1/2 inches, sedan maskas genom att sticka de två första stygnen i den sista rundan. Använd den vänstra nålspets för att lyfta den första maskan över den andra stygn och släppa det nålen. Sticka tredje stygn, sedan använda den vänstra nålspetsen för att lyfta och släppa den andra sömmen. Fortsätt detta mönster tills du har en stygn kvar. Skär garn och dra den från vänster till höger genom den sista slingan. Använd tapeten nål väva in de lösa ändarna.

7 Mät en 18-tums längd av garn med linjalen. Klipp garnet och igenom tapeten nålen. Sy toppen av hatten stängd där du är bunden av stygnen.