Ta bort historia i Maya

Ta bort historia i Maya


Autodesk Maya, allmänt känd som bara Maya, är en 3D-grafikprogram som låter dig skapa och manipulera 3D-modeller och objekt. Den har använts för att skapa grafik och specialeffekter för filmer som "Hugo" och i öppningskredit sekvens av tv-serien "Game of Thrones." När du arbetar på ett objekt, Maya håller reda på alternativen attributinställningar och transformationer som gjorts. Om du har för många historieposter, kan det påverka systemets prestanda. När en modell är komplett, eller når en "milstolpe" stadium där du behöver inte längre att redigera tidigare attribut, bör du ta bort bygghistoria.

Instruktioner

1 Markera objektet vars historia du vill ta bort. Klicka på "Edit" längst upp i fönstret.

2 Välj "Ta bort efter typ" från rullgardinsmenyn. Välj "History" för att radera hela bygg historia för objektet.

3 Välj "Delete efter typ" välj sedan "Non-Deformer historia" för att bara ta bort historia poster som inte deformers. Deformers är strukturer som används för att omforma och modifiera objektets geometri.

4 Välj "alla icke-Deformer historia" för att radera alla historie poster bortsett från objektets deformationer. Välj Historik Innan deformers endast "för att radera endast de historie objekt som skapats före deformers tillämpades.