Hur man hittar en spårningsenhet på en bil

Hur man hittar en spårningsenhet på en bil


Global Positioning System tillåter användare att lokalisera platser via satellit. GPS-tekniken är också till hjälp för att spåra människor och andra föremål, såsom fordon. Den populära bil tillbehör, OnStar, är ett exempel på en spårning av fordon enhet. Någon kan dölja en GPS-tracker på din bil utan att först rådfråga dig. Upptäcka en dold spårningsenhet är lika enkelt som att söka efter radiofrekvenser normalt avges från GPS-enheter att kommunicera med satelliter och radiotorn.

Instruktioner

1 Ta bort kablarna som är anslutna till bilens batteri. Du kan behöva en nyckel för att bända kablarna gratis. Detta kommer att eliminera risken för störningar hos radiofrekvens (RF) scanner.

2 Aktivera RF scanner och gå runt bilen. Gå långsamt så att du söka helt fordonet.

3 Pop huven på fordonet och flytta skannern över motorn. Ställa skannern ner på eller intill motorn för att grundligt söka efter en signal.

4 Sök efter en signal inne i bilens bagageutrymme. Ungefär som hur du sökt huven, ställa in skannern i bagageutrymmet och lämna den där i flera minuter för att se om det plockar upp en signal.

5 Kör skannern över sätena och brädorna, under sätena och över instrumentbrädan i bilen.

6 Undersöka några områden där du hittar en signal med RF scanner. RF scanner avger ett skarpt ljud och färg om den upptäcker radiostörningar. Om området är inte lättillgänglig, konsultera en professionell.

7 Avsluta scanning alla områden och anslut bilbatteriet, med hjälp av skiftnyckel om det behövs.

8 Bestäm om du är nöjd med resultatet. Om du fortfarande vill undersöka vidare, kontakta en mekaniker eller professionell tekniker. Andra yrkesgrupper såsom bil larm installatörer har omfattande anordningar för att upptäcka GPS trackers.