Utvecklingsmässiga fördelar med Preschool klassrummet

Utvecklingsmässiga fördelar med Preschool klassrummet


Skicka ett barn till förskolan kan vara en "win-win" för föräldrar och barn. Föräldrar har en säker plats att lämna sina barn dagligen. Barnen kommer att utbildas och underhöll hela dagen. På en djupare nivå, kan förskolan påskynda den mentala och sociala utvecklingen hos barn.

Socialisering

Barn gynnas socialt från att komma in en förskoleklass. De lär sig att interagera korrekt med andra barn och göra vänner. När i förskolan, ofta måste de dela, kompromisser och respekt för andra. Dessutom lär de sig hur man acceptera riktningar från en auktoritativ figur annan än sina föräldrar. Detta är användbart när de övergången från förskola till grundskola.

Formell utbildning

Ett barn i förskolan kommer att utsättas för formell utbildning för första gången. Många förskola centra har en ljus läroplan där barn kommer att lära sig om former, siffror, färger och alfabetet. Den strukturerade miljö gör det möjligt för barn att vara mer beredda att hantera en grundskola s kurser. Enligt Mental Hjälp hemsida, program av hög kvalitet förskola "stärka unga barn genom att uppmuntra dem att starta sina egna inlärningsaktiviteter." Detta gör det möjligt för barnen att skapa lärande upplevelser istället för att bara tillgodogöra sig ny information passivt. Barn i förskola är mer benägna att lösa sina egna små problem och försök att ta kontroll över sin omgivning. Denna aktivt lärande kommer att vara grunden för framtida utveckling i grundskolan.

Självförtroende

Barn är benägna att utveckla självförtroende förr genom att delta i förskolan. Dessutom kan ett barn utveckla den kompetens som krävs för att hantera själva. Enligt Kid Space, förskolebarn "har mer avancerade färdigheter inom områden som följande riktningar, problemlösning, och ansluter sig i aktiviteter." Dessa färdigheter kommer att bidra till att göra dagisklasser följande år mer effektiva och produktiva. Genom att delta i förskolan, kommer ett barn att förstå hur man kan passa in i ett klassrum.

Separations ångest

Separationsångest är en normal känsla som utvecklas hos alla barn. Barnen kommer ofta kasta vredesutbrott och gråta häftigt när lämnas av föräldrar under en längre tid. Inlärning barn i en förskola program tillåter barn att utveckla känslor som behövs för att klara av att vara borta från föräldrar för en hel skoldag. De lär sig att deras föräldrar kommer att återvända och att ha roligt och lära sig i en trygg miljö samtidigt i skolan.