Hur man bygger skum pontoner

Hur man bygger skum pontoner


Att bygga en skum pontonbåt kan vara en utmanande men rolig aktivitet. Bygg din egen båt för att spara massor av pengar jämfört med en båt köp. Det är också det första steget till massor av roliga hobbies, som segling, havsfiske, dykning och snorkling. Naturligtvis, många saker måste beaktas när man utformar din ponton båt. För att se till att din båt uppfyller alla gällande regler måste säkerhetsöverväganden planeras ut tidigt i byggprocessen. Du kan bygga en skum ponton i ditt eget garage med hjälp av en vardaglig verktygslåda.

Instruktioner

1 Välj en design för din ponton båt. Även om du kanske vill basera skum ponton på en originell design, kan det vara enklare att använda en tidigare utformad plan. Du kan hitta många versioner av ponton mönster på Internet.

2 Se till att din ponton designen uppfyller alla US Coast Guard föreskrifter under konstruktionsstadiet. Den mest uppenbara förordningen gäller antalet flytvästar. Det måste finnas tillräckligt lagringsutrymme för att hålla en flytväst för varje passagerare på båten.

3 Kontrollera vikten av varje komponent som kommer att ingå i båten. Detta inkluderar pontoner, gallergolv, motor och fästen, bränsle, styrsystem, räcken, ett ankare, flytvästar och flytväst lagring och förvaring för alla andra redskap såsom mat eller fiskeutrustning. Inkludera den genomsnittliga vikten av passagerarna i dina beräkningar.

4 Välj den typ av skum som skall användas i pontonerna. Kanske det bästa alternativet är Styren akrylnitril. Detta skum är resistent mot vatten och bensin och även flyter bra. Detta skum erbjuder 26.3kg 227gr av flotation för varje kubikfot skum, som hjälper dig att beräkna hur mycket skum som behövs för att stödja vikten av all utrustning på båten.

5 Bygg delsystem av båten. Detta inkluderar pontonerna, utformningen, gallergolv och de elektriska och mekaniska komponenter. Var ytterst försiktig när man behandlar de elektriska komponenterna.

6 Avsluta monteringen av båten genom bultning ramen på pontonerna. När du har transporterat båten till vattnet, tillsätt styrsystem, motor och trall. När detta är gjort, kan du börja njuta av din skum pontonbåt.