Fördelar och nackdelar med Schnoodles

Fördelar och nackdelar med Schnoodles


Den schnoodle gjorde sitt första framträdande i slutet av 1980. Denna hybrid rasen är en blandning mellan en pudel och en schnauzer. Sedan de ursprungliga raser båda varierar i färg, längd och vikt, kommer en schnoodle att variera beroende på vilken typ av schnauzer och typ av pudel används under avel. Som med alla typer av hund, det finns fördelar och nackdelar som bör beaktas innan du köper en.

Fördelar och nackdelar: Allergen-Friendly Coat

Schnauzer och Poodles är båda raser som är kända för att ha nonshedding rockar, vilket innebär att du inte har djurhår över hela möbler. Emellertid har en nonshedding belägga en vana av matt eller trassel tillsammans. Som ägare av en Schnoodle, måste du köpa grooming kit eller ta ditt husdjur att ofta tränas för att förhindra pälsen från matte tillsammans.

Pro: Indoor Pet

Individer som söker efter ett husdjur för en villa eller lägenhet kan vara en god passform för ett husdjur schnoodle. Schnoodles kräver övning och spela i förhållande till sin storlek. Eftersom den genomsnittliga Schnoodle varierar från 10 till 20 inches, inte spelutrymme inte vara så stort som en större ras behov.

Pro: lättlärd och Friendly

Schnoodles brås pudlar i att de lätt är utbildade, enligt GreatDogSite.com. Schnoodles anses mycket intelligenta hundar och ta till utbildning väl när utbildade tidigt. En Schnoodle är mycket familj orienterade och tycker om att vara runt människor för sällskap.

Con: Barking

Schnoodles är benägna att överdrivet skällande. Även om de är relativt små i storlek, inte repetitiva skällande uppstå med denna ras, vilket kan orsaka problem för sina ägare och grannar. Schnoodles kan tränas att minska deras skällande, men de måste utbildas tidigt.

Con: Inte Renrasig

En Schnoodle är en hybrid hund, Därför är det inte erkänns som en renrasig av någon av kennelklubbar. Den schnoodle kan registreras med den amerikanska Canine Hybrid Club som en hybrid. Oavsett vad, även om schnauzer och pudel används för att göra en schnoodle är renrasiga, den schnoodle kan inte säljas eller registrerats som en renrasig.

Con: Sjukdomar

Som med alla hundras finns sjukdomar som varje typ av rasen är benägen. Eftersom schnoodles är en hybrid av två raser, sjukdomar hos båda raserna är ett bekymmer för dem. Sjukdomar såsom hjärtsjukdomar, progressiv retinal atrofi, von Willebrands och hund hudallergier är alla välkända krämpor av pudlar och schnauzer, enligt DogBreedLists.com.