Arbetsbeskrivningen av en insamlings volontär

Arbetsbeskrivningen av en insamlings volontär


Välgörenhetsorganisationer som kyrkor, ideella och sociala tjänsteleverantörer beror ofta betydligt på medel som genom förmåner, servicehändelser och privata donationer. Fundraising volontärer kan ha en betydande inverkan på de program som en organisation kan leverera genom att säkra de nödvändiga ekonomiska resurserna. Volontärer med intresse för insamling kan vara en livlina för samhällsmedlemmar som behöver tjänster som tillhandahålls av välgörenhetsorganisationer.

Allmän arbetsbeskrivning

Arbetsbeskrivningen av en insamlings volontär


Insamlings volontärer har till uppgift att bistå organisationen med att samla in pengar för att täcka omkostnader, fondprogram eller säkra den finansiella stabiliteten. De arbetsuppgifter varierar beroende på volontär erfarenhet och behov i organisationen, men normalt ingår betydande kontakt med medlemmar, givare och potentiella anhängare. Uppföljning och kalla samtal bidra till att skapa medvetenhet och ge volontären en möjlighet att dela det viktiga arbetet i organisationen. Tillsammans med den faktiska räckvidd, kan insamlings volontärer också delta i datahantering, strategiplanering och PR i samband med insamlingsprogram och kampanjer.

kvalifikationer

Arbetsbeskrivningen av en insamlings volontär


De flesta organisationer inte kräver särskilda kvalifikationer för insamlings frivilliga, men det finns vissa typer av utbildning och erfarenhet som kan göra insamlingar volontärer mer effektiv. Kommunikationsutbildning, särskilt när det gäller att övertyga, kan vara viktigt att öka effektiviteten i frivilliga uppsökande. Specialutbildning i frågor om organisationen kan också hjälpa volontären dela behovet av och den potentiella inverkan av donerade medel. Allmän kunskap om drifts datorer och telefoner är viktig och kommer att hjälpa volontärer skapa detaljerade uppgifter om deras räckvidd.

karaktärsdrag

Arbetsbeskrivningen av en insamlings volontär


Det finns vissa karaktärsdrag som kan göra en volontär perfekt lämpad för att arbeta i fundraising. En utåtriktad person som tycker om att umgås med nya människor kan vara lättare att prata med potentiella donatorer. Individer med försäljning talang kan hjälpa till att utbilda andra på hur man levererar insamlingsmeddelanden och arbeta mot goda resultat. Författare kan bidra till insamlingsaktiviteter genom att skapa innehåll som fångar historien om organisationen och dess tjänster. Detta innehåll kan användas i direkta marknadsföringsmaterial eller hela organisationens webbplats och andra material för att hjälpa inflytande blivande givare.

Utbildning

Arbetsbeskrivningen av en insamlings volontär


Även för dem med särskild kompetens inom det breda området fundraising, som arbetar som volontär innebär genomgår utbildning för att lära sig rutiner för särskilda organisationer. Vissa insamlingskampanjer planeras med strikta detaljer som volontärer måste följa. Med hjälp av standardiserade skript och annan metodik kan hjälpa organisationer bedöma vilka aktiviteter som är mest framgångsrika för fundraising, så volontärer måste vara villig att lära dessa tekniker. Dessutom, i allmänhet frivilliga utbildas på operativt särskilda datorprogram och telefonsystem de kommer att använda i sitt insamlingsarbete, liksom vilken typ av dokumentation som är mest fördelaktigt för organisationen.

fördelar

Arbetsbeskrivningen av en insamlings volontär


Volontärarbete i en insamlingskapacitet kan hjälpa individer använda och stärka sin kompetens och också utveckla erfarenhet som kan tillämpas i andra volontär eller professionella situationer. De som finner särskild framgång i att skriva övertygande innehåll kan använda prover av sitt insamlingsarbete när de söker jobb i reklam. Volontärer som utvecklar talang att prata med nya människor och övertyga andra att göra donationer kan använda sin volontär insamlings erfarenhet som ett sätt att börja en karriär inom försäljning eller marknadsföring.