Hur man gör soltorkade tomater i en dehydrator

Hur man gör soltorkade tomater i en dehydrator


Gör soltorkade tomater, för användning i recept eller äta som ett mellanmål, rätt hemma med hjälp av en dehydrator. Dehydrators är elektriska apparater som är avsedda att värma upp och cirkulera luft så att mat kan torkas snabbt. Med användning av en dehydrator minskar energiförbrukningen, i motsats till torkning i ugnen, och eliminerar eventuella skadedjur problem i samband med tork tomater i solen. Torktiden kommer att variera något beroende på fukthalten i luften, typen och tjockleken på tomatskivorna.

Instruktioner

1 Förbered tomaterna genom skärning, halvera eller tärnings i bitar. Ta bort stjälkarna och gör det hårda delen av kärnan. Säsong, om så önskas eller enligt recept riktningar. Vanliga kryddor inkluderar basilika och oregano.

2 Layer tomaterna på dehydrator brickor. Låt inte de skivor eller bitar röra, eller kommer de att hålla ihop en gång torkat.

3 Placera brickorna på dehydrator och säkra enligt tillverkarens anvisningar.

4 Ställ in dehydrator till 135 grader och slå på den.

5 Kontrollera tomaterna efter halva torkningstiden har gått. Torktiden är cirka åtta timmar för halverats Roma tomater. Rotera brickorna i dehydrator efter behov för att säkerställa jämn torkning. Ta bort och ordna brickorna i bakåt ordning om du använder en vertikalt flöde dehydrator. Om du använder en horisontell flödes dehydrator, rotera brickorna. Detta säkerställer en jämn torkning process.

6 Låt tomaterna torka under resten av tiden receptet kräver. När det är nära till tiden för tomater göras titta noga för att se till att de inte bränna. Mindre tid kommer att behövas för tunnare skivor.