Hur man bygger Skum Flygplan

Hur man bygger Skum Flygplan


Fjärrkontroll (RC) flygplan lotsning är en spännande för många flygentusiaster, men hobby levereras med en inneboende kostnad som de mycket invecklade plan kommer ofta med ganska rejäl prislappar. Vissa blivande RC piloter väljer att göra sina egna arbets flygplan från bearbetning av skum för en bråkdel av kostnaden för att köpa butiks plan. Bygga din egen flyable skumbaserade flygplan kan ge en farstun till att göra RC flyger en fullfjädrad hobby.

Instruktioner

1 Skiss den grundläggande designen för din skum plan på ett papper att ta måtten på ditt plan, som spännvidd, längd, svans höjd och bredd av flygkroppen. Överför din design till vit affisch ombord och rita varje komponent i skala i separata delar av affischen styrelse. Använd linjalen för att hjälpa dig rita raka linjer och säkerställa korrekta mätningar.

2 Klipp ut varje komponent från affischen styrelse. Placera varje komponent på ett ark av 1/2-tums tjock skum och spåra runt affischen styrelsen att skapa riktlinjer. Klipp ut planets pjäser från skumskikten med hjälp av spåras linjer som riktlinjer.

3 Klipp ut en 1/2 tums-squared skåran på änden av stränghållare som gör det möjligt för svansen att monteras senare. Klipp ut en halv tum skåra i mitten kanten av vingarna. Mät en halv tum lång slits i mitten av flygkroppen som är så länge vingarna är breda och klipp ut det här avsnittet. Skjut vingarna i flygkroppen inkastet och dra vingarna mot den bakre delen av planet så att flygkroppen vilar tätt in i skåran på vingarna.

4 Applicera en sträng av industriell styrka lim gel skarven mellan vingarna och flygkroppen. Låt torka. Skjut stränghållare på änden av kroppen (den "hiss") och limma fast. Skära en liten 45-graders vinklad skåra på bottensidan av hissen och skär ett litet 4-tums bit av skum. Skjut 4-tums bit vinkelrätt i 45-graders vinklad slits. Limma på plats för att slutföra svansen.

5 Borra små hål i alla fyra hörnen av träblocket och borra ett större hål i mitten av blocket som är samma diameter som näsan propellern. Limma blocket till näsan på flygkroppen och låt det torka. Skruva propellern på plats på träblocket. Tejpa de elektriska komponenterna på utsidan av flygkroppen; köra trådarna från propellern till motorn och tejpa motorn till undersidan av planet.