Hur man tar bort en vindruta Chip

Hur man tar bort en vindruta Chip


Att få ett chip i vindrutan kan göra mer än bara ser ful. Ett chip kan mycket snabbt utvecklas till en stor spricka, vilket tillåter fukt in i lager av vindrutan, som sedan skulle behöva bytas ut. Men så länge som chip är mindre än en fjärdedel, är det möjligt att reparera skadan själv. Vindruta (eller vindruta) reparationssatser finns i fordons delen av de flesta större återförsäljare.

Instruktioner

1 Torka vindrutan helt. Om det regnar eller snöar, flytta bilen i ett garage för att låta det torka. Du kan använda en hårtork för att påskynda processen, men du måste se till att det inte finns någon fukt i chipet. Om det finns, kommer den att förseglas i och orsaka vindrutan dimma.

2 Rengör det skadade området med aceton och en pappershandduk. Aceton avdunstar snabbt, men inte använda så mycket att den suger in chipet.

3 Dra stödfilmen från reparationssatsen för klisterremsan och tryck remsan på vindrutan, centrerad över chipet. Gnugga den med nageln att se till att det har en mycket stark bindning. När det är säkert, lossna framstycket av film, vilket innebär att endast klisterremsan.

4 Stick plastadaptern på klisterremsan, centrerat över chipet. Se till att den är säkrad genom att gnugga den med nageln.

5 Vänd sprutan lim upp (med kolven pekade på golvet) och ta av locket. Dra tillbaka kolven något för att förhindra att materialet rinner ut ur spetsen.

6 Fäst sprutspetsen till plastadaptern.

7 Dra kolven hela vägen tillbaka med sprutan fäst vid adaptern. Detta kommer att skapa ett vakuum, dra all luft ur chipet. Hålla kolven på detta sätt för en hel minut, vilket gör att luften från chipet att bubbla upp genom limmet. Limmet lugnar ner sig vid spetsen av kolven.

8 Släpp kolvhandtaget när all luft har bubblas genom limmet. Vakuumet kommer att tvinga limmet i chipet.

9 Upprepa tillbakadragande och släpp åtgärd fyra eller fem gånger för att fullständigt impregnera chip med lim.

10 Avlägsna sprutan, plastadapter och klisterremsan från vindrutan.

11 Torka bort överflödigt lim från vindrutan med aceton på en pappershandduk, men se till att lämna en bula över chipet.

12 Låt limmet härda under flera timmar.

13 Använd en vass rakblad för att skära limmet stöta bort vindrutan, slutföra reparationen.