Aboriginal Barnspel

Aboriginal Barnspel


De traditionella spel av aboriginer i Australien hjälpte anslut den urbana ungdomar att deras kulturella rötter och främja fysisk styrka. Dessa spel, men inte spelat vanligen längre kan föra australiensiska inhemska och icke-inhemska människor. Undervisning dessa matcher barn ger dem nödvändig utbildning som krävs för att interagera med människor från alla samhällsgrupper.

Brambahl

Brambahl är en traditionell Aboriginal spel för barn. Spelet är i huvudsak hoppa hopprep, med några variationer. Två barn håller vardera änden av en lång lina och swing it. När linan är i full gång, börjar skepparen hoppar och utför olika aktiviteter, såsom hoppande som en groda, dans, imitera kängurur eller andra djur eller gå på alla fyra. Starkare, mer flexibla barn kan ligga ner på marken och hoppa repet genom att höja sina kroppar.

Battendi

"Battendi" på det lokala språket betyder att "kasta ett spjut." Detta spel är en längd och precision tävling där en woomera används. Organisera spelare i lag om fyra, två eller enskild spelare mot spelare. Varje spelare tar sin tur att springa upp och kasta för distans. Ju längre spjutet går, desto fler poäng laget tjänar. Den andra delen av tävlingen består av mål-kasta, där spelaren kastar på ett angivet objekt. Ju mera noggrant kast, mer vinnande punkter han får.

Boogalah

Traditionellt spelarna använde en känguru hud bollen Boogalah. Idag kan du använda en fotboll. Två grupper av mer än sex spelare börjar i mitten av spel marken. Domaren kastar bollen upp i luften, och den spelare som fångar den flyttas till mitten av lekplatsen tillsammans med sitt team. Det andra laget cirklar runt den första, och någon från det första laget kastar upp bollen igen. Spelarna inne i cirkeln kan inte röra sig i sina försök att fånga bollen tills kastaren kastar det. Om någon från utanför cirkeln fångar den, byter den andra laget platser med det första laget i mitten. Ingen fysisk kontakt är tillåtet i spelet.

Gorri, Wungoolay

I det här spelet, barn kasta ett litet föremål såsom en skiva eller en boll längs en linje mot ett rörligt mål. Spelaren måste träffa målet från ett avstånd av ca 49 fot, och den som framgångsrikt får bollen eller skivan till målet vinner. Spelet har för avsikt att hjälpa barn med noggrannhet i ögat och förbättra sin fokusering och fysisk styrka. Creative Spirits hemsida konstaterar att detta spel är mest populära i västra Australien och Victoria.