Vinyl vs linoleumgolv

Vinyl vs linoleumgolv


Vinyl och linoleumgolv är bland de mest vanliga i hus. Chansen är någon du känner har en av de två materialen i deras kök eller badrum. Medan vinyl och linoleumgolv se likadana ut, det finns skillnader som skiljer de två. Vid beslut mellan vinyl och linoleumgolv, allt beror på de egenskaper du letar efter.

Hållbarhet

Båda linoleum och vinylgolv kan motstå alla de påfrestningar som är förknippade med badrum och kök. Fukt skadar inte dem. Båda våningarna kan rivas eller mätas, även om linoleum är vanligtvis tjockare och segare. Om skador uppstår, behöver du vanligtvis ersätta blad eller plattor av dessa golv helt. Heavy tappade föremål kan också orsaka skador på båda dessa golv.

Estetik

Vinyl och linoleumgolv ser väldigt lika, så ibland det råder förvirring vid första anblicken. Vinylgolv är till stor del syntetiska, medan linoleumgolv innehåller naturliga material. Linoleum är biologiskt nedbrytbar, så det är ett bra miljöval. Du kan plocka ut bara om någon design eller färgval för båda typerna golv. Båda är sval vid beröring och lätt på dina leder och fötter när man går på dem. Varken golvet är särskilt högt heller. Den enda buller frågor kan uppstå när PET naglar klicka på dem.

Installation och underhåll

Vinylgolv är oftast enklare att installera än linoleum eftersom linoleumgolv kräver normalt tillsats av fogmassa fix och även häftklamrar. Vinylgolv kan generellt monteras med antingen ett lim eller häftklamrar och inte alltid kräver båda. Så länge starkt lim används, bör båda våningarna stanna nere vid installationen. Se till att bottenbjälklaget är även innan ned vinyl av linoleumgolv. Om golvet är ojämnt, lägga till en plywood skikt. Båda våningarna kan ta ett tag att rengöra på grund av deras fogarna. Fogarna släpper under höjden av de viktigaste golvytan, så du måste skura ned i dem. Rengöringsmedel inte lätt skada någon typ av golv, så att du kan tvätta dem med vatten och rengör dem med någon mild agent.

kostnads~~POS=TRUNC

Vinylgolv är så billig som helst på marknaden, medan linoleumgolv är lite dyrare. Eftersom vinylgolv är lättare att installera, ibland kan du installera dem själv och spara pengar på att få professionell hjälp. Trots dessa fakta, linoleumgolv har vanligen en längre livslängd och lägga mer värde till ett hem än vinyl. Om ett ark eller kakel behöver ändras ut, är linoleum kommer att kosta mer.