Information om Pansies

Information om Pansies

Information om Pansies

De mest populära pensé sorten är Viola tricolor, som visar tre olika levande färger av rött, blått, aprikos, djupt gul, vit och sammetslen svart. Penséer är svalt väder perenner, vilket innebär att deras livslängd kan pågå från några år till flera år. Pansies behöver skyddas under vintermånaderna för att överleva. Pensé frön kan gro i en skyddad utanför täcker under vintern, i ett kallt rum, eller i en kall ram för friska blommar på våren. Penséer är idealiska som dekorativa sten trädgård blommor.

planterar frön

I Nordamerika, växt färska, fylligt pensé frön när vädret blir kallt i oktober eller november för blommande växter i april eller maj. Förbered marken med massor av humus, väl ruttnade gödsel eller torv blandas med krukväxtjord. Sålla blandningen genom en sikt med maskvidd i planlager eller krukor. Nivå och något fastare marken. Strö fröet över ytan och täck fröna med 1/8 tum av jord. Ge full sol till plantor utom under den varmaste delen av dagen.

groende

Välj en sval plats i 7,22 grader Celsius för groende frön. En utomhus kall ram är perfekt för pensé frön. Transplantera plantorna till större behållare när den andra uppsättningen av blad visas. Plantera pansiesna utanför så snart jorden kan bearbetas. Penséer påverkas inte av frosten i början av våren. De kommer att blomma nästan omedelbart om de inleddes i en kall ram eller inomhus i oktober eller november.

vinter Mulch

Täck penséer med vintern kompost bestående av granris, grankvistar, halm eller hö nedtryckta med hönsnät. Denna kompost skyddar penséer från vinterväder och förhindrar möss och kaniner från att äta övervintrings växter. Täck penséer när marken är frusen en tum eller två under ytan. Ta vinter täcker när frysning är förbi. Gör detta på en molnig, mulen dag så penséer inte chockade av solen.

Vinterkylan Frame

Penséer kan grävas upp och placeras i en sluten kall ram för vintern. Transplantation pensé växter i en kall ram som har sidobrädor åtminstone en fot höga. Glas övre luckan på kallbänk stänger vid en vinkling för dränering och tillåter vintersolen för att hålla jorden i det kalla ram från att frysa alltför djupt. Öppna den kalla ramkåpa för ventilation runt början av mars. Plantera penséer i sin permanenta plats i början av april på kall, fuktig, väldränerad jord.

pansy problem

Plantera penséer i kallt väder av våren till början av sommaren. Pansy växter försämras i värmen, förhindra friska blommor och uttorkning anläggningen. Avlånga stjälkar och små blommor orsakas av för mycket skugga eller överbeläggning. Pansies trivs i partiell sol och fuktig jord. Separera pansiesna till 6 inches isär på alla sidor, vilket möjliggör tillväxt av blommor och blad.