Hur man installerar armeringsjärn i betong fundament

Hur man installerar armeringsjärn i betong fundament


Konkreta fundament, den del av grunden som sträcker sig under frostlinjen och hålla en byggnad stadigt i marken, bildar basen för många arkitektoniska projekt. Lägga armering ökar ytterligare styrkan i betongfundament genom att ge cement något strukturellt att klamra sig fast vid som den härdar.

Instruktioner

1 Gräv och installera byggnadens betongformar enligt den arkitektoniska utformningen. Beroende på den genomsnittliga vintertemperaturer, kräver oftast byggare att gräva ett tråg omkring 24 inches bred och 4 fot djup, sedan linje den med två plan av 1/4-tums plywood som är 8 inches isär.

2 Placera en väv av armeringsjärn i mitten av två bitar av plywood. I slutet av en webbsida, infoga en annan webbsida, sedan koppla de två banorna tillsammans med en generös mängd ståltråd.

3 Fortsätt att föra in nya banor och ledningar ihop dem tills hela fot har varit kantad med armeringsjärn.

4 Skär överskott armeringsjärn från toppen av fundament med en cut-off såg om 6 inches under det planerade toppen av fot.

5 Linda ena änden av en bit ståltråd runt spikar i fundament ungefär var 4 fot, sedan linda den andra änden runt armeringsjärn. Detta kommer att hålla armeringsjärnet på plats när betongen hälles i formulären.

6 Häll betongen i de former och släta enligt byggnadens arkitektur och låta betongen härda.