Mercury 100 HP: s specifikationer

Mercury 100 HP: s specifikationer


Mercury Marine, ett företag med huvudkontor i Fond du Lac, Wisconsin, tillverkar båtmotorer och drev. Deras 100 HP (hästkrafter) modell är MerCruiser Vazer. Detta är en kompakt motor, vilket gör att den passar under säten, däck och plattformar på en mängd olika båtar. Som sådan, det ger bättre tillgång till vatten jämfört med utombordare eller andra akter-drev.

prestanda~~POS=TRUNC

MerCruiser Vaser är en lutande, 4-cylindrig, 98 kubiktum (1,6 liter) marinmotor som ger 100 hästkrafter till propelleraxeln. Den har en maximal av 5,600-6,000 rpm vid WOT (fullgas). Den använder flerpunkts elektronisk bränsleinsprutning för att leverera bränsle till förbränningskammaren, som sedan antänds av en distributör mindre tändsystem .. Bränsle krav 87-oktanig bensin.

allmänna specifikationer

Denna motor använder en GM 1600 gjutjärn motorblocket med en aluminiumcylinderhuvud. Avgas header är också aluminium och är avstämd för att minska mottrycket, vilket möjliggör ökad motoreffekt och vridmoment. Elkraft tillförs av en 65 amp generator till 12 volt, negativ jord elsystem.

fysikaliska specifikation

Denna 100 hk motor väger 181 kilogram (torr), och är 31,8 inches lång, 31,1 inches bred och 20,5 inches hög. Motorn lutar 50 grader, vilket möjliggör för sin låga höjd.