Ta bort en MBR-partition från en hårddisk

Ta bort en MBR-partition från en hårddisk


En hårddisk partition är ett område av driv uppdelad i en separat enhet. Den har sin egen enhetsbeteckning och fungerar som en separat enhet. En Master Boot Record (MBR) är en uppsättning instruktioner i den första sektorn av enheten. Det enklaste sättet att ta bort en Master Boot Record (MBR) partition från en hårddisk, för de flesta användare, är att använda Partition Manager program som EASEUS Partition Mästare.

Instruktioner

En backup enheten - om den innehåller några filer du vill spara - innan någon avskärmning arbete. Radera en partition kommer även ta bort alla data därpå. På den positiva sidan, kommer att frigöra utrymme att du kan återanvända.

2 Ladda ner din valda Partition Manager programvara. Det finns många alternativ. Se länk i Resources. I fallet med VÄLBEFINNANDE Partition Mästare, är Home Edition gratis, medan pro och serverversioner kostar $ 31,96 (£ 20,78) och $ 127,20 (£ 82,69) respektive i juli 2013.

3 Installera och kör Partition Manager programvara enligt individuella instruktioner. Bekanta dig med det innan du gör något utslag. Läs bruksanvisningen, i förekommande fall.

4 Välj partitionen. Högerklicka på den. Klicka på "Delete partition." Klicka på "OK". Den partitionen kommer att raderas. Alternativt, leta efter partition menyalternativ. Välj "Ta bort partition" eller liknande.