Typer av Fuchsia Växter

Typer av Fuchsia Växter


Fuchsia växter är en familj av mer än 100 arter som odlas i nästan varje miljö i världen. De sorter inkluderar inomhus- och utomhus sorter, bland annat en samling av buskar och mindre träd. Växterna producerar små blommor i en mängd olika färger inklusive nyanser av magenta, lila, rosa och vitt. Fuchsia blommor lockar ofta kolibrier och andra pollinatörer och finns i ett antal former och storlekar, vilket gör dem idealiska för nästan alla trädgård.

växande Fuchsias

Fuchsior är en blandad grupp av växter som vanligtvis presenterar färgsprakande blommor och glänsande gröna blad. De gynnar i allmänhet milda klimat och ett växande område där de har tillgång till både sol och skugga. Plantering i en näringsrik, väldränerad jord är idealisk för de flesta typer. Odlare bör deadhead flesta sorter i slutet av växtsäsongen och beskär under den tidiga våren att hålla anläggningen friska. Vita flygare, spinnkvalster och skala är vanliga skadedjur, medan södra fördärv, krona galla och rotröta är vanliga sjukdomar.

Upright Styles

Ett antal fuchsia växter har en upprätt växtsätt, som kan eller inte kan kräva en trellis eller en vägg för stöd. Beroende på art, kan dessa klätterväxter nå så högt som 3 fot i höjd. Den svarta prinsen fuchsia är bland denna grupp, och kommer att frodas i USDA zoner 9 till 11. Det kommer att producera rosa blommor under senvåren och i början av sommaren som kommer att locka kolibrier och andra pollinerare. Ytterligare alternativ inkluderar Winston Church, Beacon och Chillerton Beauty.

värme Hardy

Värme hardy fuchsior tål temperaturer långt in på 80-talet, medan vissa kommer att göra OK i låga 90-talet. Dessa sorter är idealiska för trädgårdar med full solexponering och brukar inte kräva eftermiddagen skugga. Odlare bör leta efter blommor som är orange och rött, eftersom de tenderar att representera värmehärdig fuchsior. Anita anläggningen är en värmetålig sort med bronsfärgade blad och orangefärgade blommor. Den svarta prinsen, Brutus och kardinal fuchsior var bra i varmt väder.

avslutande Fuchsior

Avslutande fuchsia växter ofta odlas inomhus, och används oftast i hängande arrangemang på grund av deras curling tentakler. Detta är kanske den mest skiftande familj, och innehåller blommor i rött, orange, vit, rosa och magenta. Liksom andra typer av fuchsia flesta släpande sorter kommer att kräva en blandning av sol och skugga, näringsrik jord och tillfällig vattning. Medlemmar av denna familj inkluderar Alice Kennedy, mörka ögon, mörka blå, Painted Desert och hulaflickor.