Användningsområdena för ett provrör Clamp

Användningsområdena för ett provrör Clamp


Klämmor provrörs är enheter som används för att hålla en enda provrör över en låga. De består av en tjock tråd formade med en klämma utformad för att hålla ett runt objekt på en änden, och en enkel fjäder - ett par varv av tråden - i den andra änden. Klämman är normalt sluten, så att trycka anordningen öppnar den. Det är en överraskande mångsidigt instrument.

Köks användningsområden

klämmor provrörs gör en utmärkt par kök tång. De är tillräckligt små för att passa i en silver lådan och de är lätta att rengöra. De är också perfekt för vissa poster som är svåra för vanliga köks tång - som stek kastanjer, goyza och de sista gnocchi i potten. De har också en funktion som vanliga köks tång inte - de är normalt stängd och du nypa öppna. Detta innebär att du kan plocka upp något och kläm kommer att hålla det när du släpper klämman. Du kan plocka upp ett hett objekt och ställ den åt sidan för att svalna utan att använda en extra skålen.

camping användningar

Ett provrör klämma är ett objekt som du bör alltid ta camping. De är utmärkta för att få saker ur en lägereld, manipulera kolbriketter eller vrida saker på en grill över. De är absolut det perfekta verktyget för att ta musslor ur en kruka eller för svarvning rostning majs. Deras lilla storlek innebär att de är lätta att packa, och deras enkla konstruktion innebär att de är lätta att rengöra - alltid ett plus när du är camping. Eftersom de är billiga, är det inte en tragedi om de försvinner eller på efterkälken - något som ofta händer camping leveranser.

trädgårds användningar

klämmor provrörs är praktiskt i trädgården, och på grund av sin normalt slutna karaktär, kan du klämma dem till din skjorta eller förkläde - eller till en tomatplanta - så att de alltid till hands. De är ett bra verktyg för att plocka larver av växter och för att nå frukten strax utanför räckhåll - sin runda rörelseytan gör dem bra för att hålla frukt och många grönsaker. De är också praktiskt "markörer" för att tala om för dig hur långt du har arbetat ner en rad när du tar en paus. Bara klämma dem på den sista anläggningen du arbetade med och plocka upp när du kommer tillbaka.

akvarium användningar

Du bör hålla ett provrör klämma av ditt akvarium. De ger ett utmärkt sätt att ta död fisk ut, och de är det bästa verktyget för att manipulera saker på botten av akvariet. Du kan bära gummihandskar för vissa akvarium jobb, men jobb på botten är bara lite för djupt - även för små akvarier - att nå utan översvämningar handskarna. Inte bara kommer provröret klämma hindra dig från att bli blöt, kommer det hindra dig från att förorena akvariet. När dykaren eller skattkistan välter, finns det inget enklare sätt att sätta saker rakt än med ett provrör klämma.