Hur man säljer gamla vykort

Hur man säljer gamla vykort


Gamla vintage vykort visar historisk betydelse, avslöjar detaljer om landskapet i tid samtidigt upprätthålla en antik överklagande. Vykort samlingar kan ge en känsla av personlig tillfredsställelse eller producera några extra ficka förändring. Vinsten beror enbart på värdet av vykortet, som bestäms av en kombination av faktorer.

Instruktioner

1 bedöma värdet av ditt vykort genom att forska på nätet (se resurser), eller med företag som är specialiserade på sådana bedömningar. Värdet bestäms av ålder, tillstånd, ämne och sällsynthet av vykortet.

2 Lista vykortet på online-auktion webbplatser. Följ webbplatsens instruktioner om hur man korrekt lista vykortet. Se till att priset är jämförbar med liknande objekt på sajten. Andra tappningvykortet platser kommer att erbjuda att köpa vykort direkt från samlare. Kommunicera med återförsäljaren om hur man säljer vykortet till platsen. Återförsäljaren kan begära en beskrivning och / eller fotografi av vykortet.

3 Ta vykortet i en sändning butik. Hitta en närliggande sändning butik på nätet (se resurser) och boka tid. För antikviteter såsom vintage vykort, kommer butiken att ha en "expert" för att bedöma samlarobjekt. Se till att du har en samling av vykort att ta i stället för en enda. Damm och rengör vykort utan mattas den känsliga ytan innan du tar dem.

4 Sälja vykort på ett auktionshus för verkligt värdefulla vykort. Auktionshus locka en mer kunniga publik, upping potential att ge en bättre vinst. Hitta auktionshus på nätet (se resurser).