Idéer för en solrummet

Idéer för en solrummet


En solrummet är en förlängning av hemmet som ger dig känslan av naturen men är klimat-kontrollerade så att du kan använda den året runt, till skillnad från en tre-säsong veranda eller skärmad-veranda. Sunrooms har i allmänhet fönster från golv till tak för att släppa in så mycket dagsljus som möjligt. Lägga till en solrummet kan verka som en svår uppgift, men du kan slutföra tillägg i så lite som en helg med en solrummet kit.

Placering

Innan du kan lägga till en solrummet, måste du ta reda på var du kommer att sätta den. Placeringen av din solrummet beror till stor del på personliga preferenser och ställa upp på ditt hus och landskap. Sunrooms vanligtvis sitter på sidan eller baksidan av ett hus, eftersom strukturen på framsidan förringar ditt hem befintliga curbvädjan och ger mindre sekretess. Om du vill att rummet ska vara så soligt som möjligt, bygga solrummet på söderläge sidan av huset. Trädgårdsmästare vet att detta sida att vara den sida som tar emot mest solljus. Om du växer en trädgård eller har en rabatt som du är särskilt stolt, placera solrummet så att du har en utsikt över trädgården. Ditt beslut kan också styras av tillgängligheten inom ditt hem, till exempel om du vill att rummet ska placeras utanför ditt kök eller vardagsrum.

Fungera

Medan en solrummet funktion är naturligtvis att ge en hel del ljus i ditt hem, finns det olika funktioner att rummet kan fungera för din familj. Om du har en hel del krukväxter, kan du använda solrummet som ett växthus, som är särskilt användbart om du behöver en plats att ta in växter under vintermånaderna. Du kan också göra solrummet ett extra vardagsrum för ditt hem, komplett med bekväma sittplatser och en TV. Om rummet ligger utanför köket, skulle det göra en glad frukostrum för din familj. Du kan lägga till en solrummet att fungera som en lekplats för barnen om du har barn.

Golv

Den typ av golv du väljer för din solrummet är viktigt att funktionen den tjänar. Om du kommer att använda det som ett växthus, välja en naturlig, hårt golv. Flag, tegel eller keramiska plattor är bra val, eftersom de är ganska lätta att rengöra smuts spill och vatten som kan flöda över från dina krukor. Om solrummet är ett extra vardagsrum, kan du installera hårda eller laminatgolv och lägg ett område matta att definiera sittgrupp. Ett barns lekrum bör ha en mjuk golv, så att du kan installera matta eller ett hårt golv med en mjukt omslag, såsom ett skum kakel lekmatta.

Skugga

När solen slår ner sina ljusstrålar, kan även en solrummet dra nytta av vissa nyans. Du kan installera enkla mini-persienner på dina solrummet fönster för enkel och prisvärd skugga när det behövs. Om rummet används som ett växthus, kan du installera några bambu nyanser som rullar upp när den inte används utan ekar den naturliga känslan av växterna i rummet. Roman nyanser är funktionella och eleganta och kan göras hemma med en liten sömnad know-how. Om du vill ha en mer formell utseende i rummet, kan du även använda frodiga draperier att utrusta rummet.

Möbler och tillbehör

Om du kommer att göra en hel del underhållande i solrummet, du behöver för att maximera utrymmet. Försök att installera fönster bänk sittplatser runt omkretsen av rummet för att frigöra golvyta för gångutrymme eller andra möbler. En solrummet som fungerar som ett TV-rum kan fyllas med en vanlig soffa, loveseat och vilstol, eller du kan gå för en Florida rum stil med korg eller rottingmöbler. En smidesjärn café bord och stolar är perfekt för en frukostmatsal. Du kan lägga till bokhyllor för vardagsrum eller hyllor för leksaker. Accessorize med några lampor så att du kan njuta av rummet efter solen går ner. Färg kuddar på fönsterbänkar eller soffor lägga komfort och gör rummet glada.