Hur man gör en Boffer Spear

Hur man gör en Boffer Spear


Även om vissa kan avfärda spjutet som en ofrälse vapen saknar glamour svärdet eller machismo av yxan, kräsna LARPer vet att i händerna på ännu en måttligt skicklig krigare, är spjutet en verkligt formidabelt vapen. Det finns en anledning spjutet var stöttepelaren vapen antika och medeltida arméer, trots allt, och priset hade lite att göra med det. Läs första hand fördelarna med denna gamla och ädla arm genom att göra och använda en säker boffer spjut i mock strider med dina vänner.

Instruktioner

1 Skär en längd av PVC-rör med en bågfil på en längd du känner dig bekväm med ett spjut axel. Spjut används med en hand kommer att tendera att vara kortare än de som används med båda händerna. En bra mellan längd är några inches kortare än din egen ståhöjd.

2 Sand kanterna på PVC-röret för att ta bort eventuella vassa kanter som kan skära genom stoppningen.

3 Skär en längd av skum simning nudel, cirka 15 till 24 inches lång, med hjälp av en matta kniv eller mattkniv. Detta kommer att vara spjutet punkten. Skär en annan pjäs om en fot i längd pad rotändan av spjutet. Även om du inte har för avsikt att slå någon med detta syfte är det viktigt att vara säker.

4 Placera spjutet punkten skum tillsammans och parallellt med axeln så att spetsen sticker 6 till 10 inches bortom änden av axeln. Markera den punkt på axeln intill den andra änden av skum med användning av en markör eller en liten bit tejp. Göra samma sak med den andra änden av axeln, med undantag av att den kortare kolvdynan.

5 Skjut spjutet punkten skum på PVC axeln bara till den punkt du har markerat på den. Detta kommer att se till att det finns åtminstone sex till 10 inches av skum stoppning mellan ditt mål och den hårda PVC-rör inuti. Hålet i mitten av nudel ska passa röret tätt, och det kan ta lite ansträngning för att få den.

6 Fäst spjut punkten på plats med tejp. Börja med en enda lång remsa som löper parallellt med axeln, med början 6 till 8 inches ner i schaktet från skummet och kör upp över skum spets, sedan tillbaka ner den motsatta sidan av skummet till axeln igen. Förstärka detta band där den möter axeln genom att linda en annan bit tejp tätt runt det, nära basen av skumspetsen. Sedan ordentligt svepa hela skum spets i silvertejp så att ingen av skummet är synlig.

7 Fäst butt stoppning skum till den andra änden av spjutet på samma sätt som du fäst spjutet punkten i föregående steg, också täcka den med en tät skyddande skikt av tejp.

8 Trimma en längd av skum rörisolering till en längd som täcker ovadderade delen av spjutaxeln. Skum rörisolering är betydligt tunnare än skum simning nudel, men det kommer fortfarande att minska risken för skador från slag eller kollisioner med axeln av spjutet, som tenderar att slå med mindre kraft än hela spjutstötar på spetsen.

9 Säkra rörisolering till hela längden av axeln mellan de vadderade ändar genom att placera korta längder av tejp mot axeln, löper ut genom splittringen i isolering och på den yttre ytan av det. Placera dessa ankare inte mer än tre till fyra inches isär, för att säkerställa att isoleringen inte glider runt axeln för mycket som du hanterar spjut.

10 Linda rörisoleringen stoppning stadigt med ett skyddande lager av silvertejp.