Tecknen på Premenopause

Tecknen på Premenopause


Klimakteriet är en tid i en kvinnas liv där hennes kropp stannar ägglossning och mens. Premenopause eller klimakteriet är perioden innan en kvinna går in i klimakteriet och oftast börjar i en kvinna som är över 40, men kan starta tidigare för en del kvinnor. Detta steg i en kvinnas liv har sin egen lista över symptom som hjälper tyder på att hon är på väg in i klimakteriet.

Ömhet

Kvinnor som lider av premenopause kommer att klaga av ömhet i brösten, enligt WebMD. Detta kan vara densamma som ömhet inför en period eller under graviditeten också.

Psykologisk

Specifika psykiska symptom hos kvinnor som lider av premenopause. Vissa kvinnor kommer att uppleva humörsvängningar som kan vara mindre eller svår. Dessa humörsvängningar kan innebära plötsliga anfall av ilska eller depression. Kvinnor som lider av premenopause kommer också klagar över sömnsvårigheter.

Blödning och Menstruation

När en kvinna går in i klimakteriet, kommer hon inte längre menstruera. Innan detta sker, kan emellertid en kvinnas menstruation visa symptom och tecken på att kvinnans kropp är på väg in i klimakteriet tillstånd. Tecken kan vara blödning eller spotting efter samlag, närmare menstruation perioder, observation mellan perioder eller mycket långa och tunga perioder. Även om dessa är symptom på premenopause, de är också symptom på hormonell obalans, graviditet, födelsekontroll frågor och andra hälsofrågor, enligt WebMD. Menstruation kommer med sin egen uppsättning av symptom som matbegär, kramper, värk i kroppen och humörsvängningar. Kvinnor som är i premenopause stater kommer att drabbas av ökade premenstruella syndrom symptom, enligt WebMD.

urin Komplikationer

Vissa kvinnor som lider av premenopause kommer att uppleva täta urinträngningar eller behov av att urinera oftare. Andra kvinnor kommer att rapportera urinläckage under skratt eller tung nysningar. Dessa är också symptom på andra villkor och kvinnor bör rådgöra med sin läkare för att bekräfta de lider premenopause.