Shore fisketips på Oahu

Shore fisketips på Oahu


Hem till berömda ikoner som Waikiki Beach, Pearl Harbor och Diamond Head krater, tjänar ön Oahu i Hawaii också som statens bas för sin huvudstad Honolulu. Omgiven av djupa Stilla vatten, Oahu kuster varierar från vulkaniska klippor till sandstränder. Gott om möjligheter finns för att besöka sportfiskare att kasta en linje i vattnet på jakt efter en exotisk fångst. Öns vatten hålla en mängd saltvatten ädelfisk och även vissa sötvattensfiskemöjligheter.

platser

Fiske från land i Oahu kan ta sig många former. Sportfiskare kan välja från fiske surfa från sandstränder, vada-fiske i lägenheterna, kajer, klippor, bryggor och seawalls. Walk ändarna av de många stränderna i jakt på klippor och rev som jut i vattnet. Många fiskar samlas vanligtvis runt dessa punkter. Bryggor i Pearl Harbor, Wailua Bay och Sand Harbor är populära platser för att sätta sportfiskare i djupare vatten offshore utan att behöva en båt. Wade i utsedda fiskeområden på Pearl Harbor och Pokai Bay och fiska vågbrytaren med bläckfisk eller sand maskar för en mängd olika arter. Sötvatten fiske efter Parmström och svart bas kan hittas på Lake Wilson och Nuuanu Reservoir inlandet. Var medveten om att till skillnad från de flesta landfiskeplatser i Oahu, kan delar av dessa vattenförekomster kräver Hawaii fiskekort.

metoder

Traditionella fiskemetoder med hjälp av kastspön fungerar bra på Oahu. Levande bete, lockar, viktade krokar eller gjutna-och-hämtar metoder kan alla vara framgångsrika traditionella metoder. För att förbättra din Oahu fiske erfarenhet, spendera tid chatta med lokalbefolkningen och erbjuder sig att dela bete. Du kan hitta dig själv införs till vissa traditionella Hawaii fiskemetoder. Slide-mete från klipporna senaste Makaha kan bidra till att sätta en rejäl fisk på kroken. Lokalbefolkningen använder extra långa stolpar att kasta vägt linje långt borta klipporna sedan klippa kroken och bete för att deras spända linje att låta gravitationen glida riggen till havs. Enkel sockerrör pole fiske efter oama (juvenil goatfish) medan vada ut lokala stränder är en Hawaiian tradition. Fisken är stekt och ätit hela. Många lokalbefolkningen samlas på Oahu bryggor och kajer och fisk för halalu och akule (typer av makrill) med större sockerrör poler eller ljus spinning tackla. Du kan hitta en improviserad lektion om pilkning --- en traditionell ö metod som använder någon stolpe.

Redskap

Det är en bra idé att ta ett par skor speciellt för fiske på Oahu. En stor del av fisket från land kräver vada i knä eller midja-hög vatten, särskilt vid fiske vågbrytaren surfar. Sharp koraller och defensiva funktioner på många av fisken runt Oahu kan innebära risker för barfota. Grundläggande redskap kan hittas på många lågprisjärnaffärer runt Oahu. Siktning sand utanför stränderna kan förse dig med massor av sand maskar och krabbor för färskt bete. Det är också en bra idé att plocka upp en saltvatten art guide och en kopia av Hawaiis fiskebestämmelser så att du vet vad du fånga och om det är lagligt. Vissa arter är öppet året runt, medan andra måste släppas omedelbart om fångsten. Stilla vattnen runt Oahu är fertila ekosystem och du kanske kontinuerligt överraskad av vad som finns på slutet av din linje varje gång du fånga en fisk.