Bränsle Krav på Mazda CX-7

Bränsle Krav på Mazda CX-7


Även om det är faktureras som en crossover, är Mazda CX-7 inte precis en liten bil, och även om vissa kan säga något annat, är det inte längre ovanligt att delning att kräva premie oktan bränsle. Om du funderar på att köpa en CX-7, förstår att de två motorerna erbjuds är på motsatta sidor av prestanda och spektrumeffektivitet. En 83 hästkrafter och 44kg-ft. vridmoment skillnad mellan dem, vilket innebär att skillnaden mellan att äga en stark familj dumprar och en sportig, smidig SUV.

sugmotor

Basen CX-7 modeller, som kallas "i-SV" eller "i-Sport" komma i framhjulsdrift bara och använda en 2,5 L, 4-cylindrig motor genererar 161 hästkrafter och 73kg. per fot av vridmoment. De behöver 87 oktan bränsle och lyckas få 28 miles per gallon i landsvägskörning. Bilen Connection säger att även om det inte ser ut som en hel del makt på papper, kommer 2,5 L motorn förmodligen tillgodose behoven hos de flesta förare.

Turbo

De två exklusiva utföranden av CX-7, som kallas "s-Touring" och "s-Grand Touring" komma med en 2,3 L, 4-cylindrig motor med direkt bränsleinsprutning och en turboladdare. Denna motor ger ut 244 hästkrafter och 117kg. per fot. av vridmoment. Det behöver 91 oktan bränsle för att uppnå sitt bästa acceleration och bränsleekonomi, men du kan använda en lägre oktantal bränsle vid behov.

överväganden

Påfyllning din bensintank med bränsle av en högre oktantal än tillverkarens rekommendation är ett slöseri. Din bil kommer inte att utföra någon bättre med bränsle som är över tillverkarens rekommenderade oktantal. Det kommer inte att bli mer effektiva eller producera mindre utsläpp heller.