Vad orsakar döda pixlar på en kamera?

Vad orsakar döda pixlar på en kamera?


Det kan se ut som en liten flaga av smuts eller svart fläck på den digitala kameran, men en död pixel är faktiskt ett fel i kameran CCD-sensor. Innan du försöker att fastställa en död pixel på en kamera är det viktigt att fastställa den mörka punkten är inte en flinga av damm eller smutsfläck prägel på kameran. Döda pixlar är en normal del av digitala kamerafunktioner och enkelt fast med bara några få enkla steg.

Pixel reagerar inte på ljus

En pixel som inte reagerar på någon av de tre grund ljusa färger, rött, blått eller grönt, kommer att dyka upp som en svart pixel på den digitala skärmen på en kamera. Pixlar som är kortslutning kommer att dyka upp som vita pixlar. Vita pixlar kan vara endast delvis död, medan en svart pixel är helt död och inte reagerar på några färger. En röd, blå, vit eller grön fastnat pixel är en liten fel på sensorn och lätt fast.

Fastställande Dead Pixels

För att åtgärda en död eller fastnat pixel utföra en sensor rengöring på kameran. Från huvudmenyn, sidan ned till fliken sensorn. De flesta kameror har ett alternativ för att manuellt rena eller auto ren sensorer. Välj att manuellt rengöra sensorn, om alternativet är tillgängligt. Låt sensorn ren i ungefär en minut.

Säkerställa ren skärm

Se alltid till att kamerans lins är ren, om en svart prick visas på bilderna. Oftare än inte, en svart speck resultat från en smutsig kameralins. Svarta pixlar är helt döda pixlar som inte kan fastställas genom sensorrengöringsprocessen. Dessa pixlar ofta inte återställa sig och förbli permanent svart.