Hur man använder en skanner för att skanna 35 mm diabilder

Hur man använder en skanner för att skanna 35 mm diabilder


Skanning 35 mm diabilder är det första steget till att göra utskrifter om du inte har en förstoringsapparat. Det är också ett klokt sätt att arkivera dina bilder i händelse av förlust eller skada. Du kan antingen använda en flatbäddsskanner med en bricka fäste eller en dedikerad film / diascanner. Uppmaningarna varierar med olika programvarumodeller, men stegen är vanligtvis densamma.

Instruktioner

1 Slå på skannern innan du öppnar bildprogram. Om du använder en flatbäddsskanner, rengör glasytan med en dammfri duk och renare att förhindra oönskade märken på dina bilder. Om du använder en film / bild scanner, se till att rätt fäste för diabilder är insatt. Detta görs vanligen med en bredare slits än den negativa fäste och har en liten knapp för att mata ut bilden.

2 Placera bilderna i spåren på brickan fäste för en flatbäddsskanner, eller placera en bild direkt i facket för en film / bild scanner. Skannern modell kan rekommendera du placerar bilderna antingen uppåt eller nedåt för att få en skarpare scan. Leta efter en visuell guide till detta, antingen tryckt på skannern själv eller i en snabbguide informationsbroschyr. Snäpp facket fäste på plats genom att placera pilen märken på flak för att rätta den.

3 Öppna skannerprogrammet genom att klicka på "Start" och välja programmet från listan. Skannern kommer antagligen med särskild programvara för skannerns modell, eller så kan du använda den inbyggda Scanner Wizard på din dator. Om du arbetar inom en bildredigeringsprogram, klicka på "Arkiv> Importera" och välj skannerprogrammet från listan.

4 Välj "positiva" när du väljer om bilden är en negativ eller positiv. Välj om bilderna är i färg eller svartvitt. Klicka på "Preview" -knappen, som ger en snabb genomsökning av allt på skannerbädden. För en film / bild scanner, gör denna åtgärd en enkel pre-scanning av bilden.

5 Använd markeringsramen för att markera den första bilden som du vill skanna. Beskära den tätt till kanterna för att hjälpa skannern bestämma lämplig kontrast. Vissa skannerprogrammet kan du välja en filmtyp till ytterligare stöd i färg och kontrast justeringar.

6 Bestäm bildstorleken. Vissa skannerprogrammet kan du ändra detta genom att ange en procentuell ökning från den ursprungliga storleken. Andra kan du skriva in den exakta storleken, såsom 8 av 10 inches.

7 Välj lämplig bildupplösning. Detta kan variera från 72 ppi (pixlar per tum), om du bara tänker använda bilden för en webbplats, till 300 ppi eller högre om du vill göra ett förstorat tryck.

8 Gör korrigeringar i alla färgskiftningar eller kontrast problem med skannerns programvaruverktyg. Du kan göra justeringar senare i bildbehandlingsprogram också, men det är bäst att börja med en korrekt justerad scan.

9 Klicka på "Scan" -knappen för att göra den slutliga skanningen och spara den i filformatet mest lämplig för din användning. Du kan ta bort bilder från facket på flatbäddsskanner eller mata dem från filmen / diascanner genom att trycka på knappen bredvid spåret.